Apple Inc. и Amazon.com Inc. прекратиха Parler в съответните им

...
Apple Inc. и Amazon.com Inc. прекратиха Parler в съответните им
Коментари Харесай

Гигантите в интернет блокираха приложение, използвано от привърженици на Тръмп

Apple Inc. и Amazon.com Inc. прекратиха Parler в съответните им App Store и уеб хостинг услуги под предтекст, че обществената мрежа, известна измежду доста десни консуматори на обществени медии, не е подхванала съответни ограничения за попречване на разпространяването на изявления, подбуждащи към принуждение.
Действието на Apple и Amazon следва сходен ход от Гугъл на Alphabet Inc. в петък. Parler е фаворизирана от доста поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, който бе краткотрайно отхвърлен от Twitter в петък, и се счита за опция за хората, прогонени от цензурата в Twitter.
 Twitter блокира Тръмп за непрекъснато, той щял да прави своя мрежа Twitter блокира Тръмп за непрекъснато, той щял да прави своя мрежа
След като блокира за непрекъснато персоналния акаунт на президента Доналд Тръмп, нощес обществената мрежа Twitter заяви, че ще вземе ограничения против...
" Ние блокирахме Parler от App Store, до момента в който не разрешат тези проблеми ", се споделя в изказване на Apple в събота.

Ходът на Amazon дейно изважда уеб страницата от приложимост, в случай че не успее да откри нова компания, която да хоства нейните услуги. Amazon стопира Parler от Amazon Web Services (AWS) за нарушение на изискванията на услугите на AWS, като съгласно него не е съумял дейно да се оправи с непрекъснатото повишаване на принудително наличие, се споделя в имейл на екип на AWS до Parler, представен от Reuters. Говорител на Amazon удостовери, че писмото е достоверно. Ходът се постанова заради " доста действителния риск за публичната сигурност ".
Главният изпълнителен шеф на Parler Джон Матце се нахвърли против Amazon, Гугъл и Apple, като съобщи, че това е координирано изпитание, знаейки, че вариантите на Parler ще бъдат лимитирани и ще бъде нанесена допустимо най-голяма щета .
 Акциите на Twitter паднаха след блокирането на Тръмп Акциите на Twitter паднаха след блокирането на Тръмп
Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 $ незабавно след блокирането на акаунта на настоящия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съо...
„ Има възможност Parler да не бъде наличен в интернет даже в границите на седмица, до момента в който възвръщаме нещата “, сподели той в обява на Parler.
В допълнение към Parler, дясно насочените консуматори на обществени медии в Съединените щати са употребявали и приложението за известия Telegram и обществения уебсайт Gab.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР