Apple Inc е готова да подпише договор с китайската Luxshare

...
Apple Inc е готова да подпише договор с китайската Luxshare
Коментари Харесай

Apple се обръща към нов производител на iPhone 14

Apple Inc е подготвена да подпише контракт с китайската Luxshare Precision Industry Co Ltd за произвеждане на премиум модели iPhone, заяви Financial Times, базирайки се на източници, осведомени с въпроса. Дълги години с това главно се занимаваше тайванската Foxconn, само че в последно време американският колос стартира да търси способи за диверсификация.

Luxshare към този момент създава дребни количества от iPhone 14 Pro Max в своя цех в Куншан, написа Reuters, напомняйки за проблемите със завода на Foxconn в Джъндоу предходната година и нуждата от попълване на загубите.

Основаната през 2004 година Luxshare стана снабдител на Apple през 2011 година и устойчиво се издигна нагоре по веригата на цената на хардуерния колос. Ако при започване на компанията се поръчваха съединителни кабели за iPhone и Macbook, с времето тя стартира да създава Airpods.

Нито Apple, нито Luxshare дадоха отговор незабавно на настояванията на Reuters за коментар.

Новината за завоя към Luxshare не е изненада поради упованията на анализаторите, че Apple ще търси нови снабдители на фона на спирания на производството в Китай. Втората по величина стопанска система, трансформирала се във „ фабриката на света “, стартира да става неуместна за западните компании. Огромната им взаимозависимост от азиатската страна към този момент личеше, когато пандемията от COVID-19 избухна. Вирусът, който блокира света за две години, единствено задълбочи паниките и докара до още по-голям безпорядък във веригите на доставки.
 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай
Но до момента в който множеството страни съумяха да излязат гладко от пандемичните блокирания, то Китай към момента се бори с преодоляването на ковид. Много компании страдат съществено от продължаващите ограничения в страната.

Що се отнася до Foxconn, като се изключи че бе наранена от Коронавирус рестриктивните мерки и проблемите с производството около тях, тайванската компания трябваше да потушава и съществени работен митинги през ноември.
Веригата на доставки на Apple
Foxconn, публично известна като Hon Hai Precision Industry, и Pegatron Corp все още имат преобладаваща позиция във веригата на доставки на Apple.

Фирмата за индустриални изследвания TrendForce съобщи в събота, че Apple е решила да употребява Luxshare като един от асемблерите за идния iPhone 15 Pro Max. Сега, наподобява, че тя може да стартира да създава и сегашния iPhone 14.

Единственият цех за сглобяване на iPhone на Luxshare се намира в Китай. Според TrendForce не се възнамерява основаване на индустриална линия за смартофни в завода на компанията във Виетнам, където тя сглобява аксесоари на Apple.

Apple обаче не крие желаието си за диверсификация и от позиция на страни, като все по-устойчиво се мести към Индия. През предходната година американският колос направи поредна поръчка за това, в това число по линия на настоящия iPhone 14.
 Фабриката на света сменя своя адрес?
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинiPhone производител Foxconn ПоследниНай-четениКомпании 12 Apple се обръща към нов производител на iPhone 14 Бюджет и финанси 136 Фед ще е безмилостен с лихвите и през 2023 година Накратко 868 Вечерни вести: 175 млн. предплатено за магистрала; Много нарушавания с Gemcorp Компании 124 Dell се отхвърля от чиповете „ създадени в Китай “ до 2024 година Компании 10158 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай Личности 7898 Дейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богат Лични финанси 5736 Търговците в Хърватия всеобщо закръглят цените в евро нагоре Пазари 3659 Защо 2023-а може да се окаже година на невиждани върхове за златото Всички новини17:42 Компании 12 Свързаната с крипто Silvergate регистрира всеобщи тегления от клиентиОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР