Apple Inc., Amazon.com Inc. и Alphabet Inc., технологични лидери с

...
Apple Inc., Amazon.com Inc. и Alphabet Inc., технологични лидери с
Коментари Харесай

Apple, Alphabet и Amazon станаха жертва на намаленото търсене

Apple Inc., Amazon.com Inc. и Alphabet Inc., софтуерни водачи с обща пазарна стойност, доближаваща 5 трилиона $, разгласиха финансовите си резултати в четвъртък. А те демонстрират, че икономическото закъснение понижава търсенето на електроника, електронна търговия, облачни калкулации и цифрова реклама – опори на световната софтуерна стопанска система, написа Bloomberg.

Продажбите на Apple паднаха повече от прогнозите на анализаторите през празничното тримесечие, ударени от забавените покупки на iPhone и Mac. Приходите на Amazon бяха понижени от слабото потребителско търсене на артикули, продавани онлайн, и забавящия се напредък на в миналото процъфтяващия бизнес, който дава отдалечена изчислителна мощ на фирмите. Резултатите на Alphabet пропуснаха прогнозите на Уолстрийт, откакто клиентите ограничиха поръчките за реклами, които се демонстрират до резултатите от онлайн търсене.

Войната в Украйна, инфлационният напън, икономическата неустановеност и макроикономическите усложнения задържаха потребителските настроения слаби през 2022 година, а потребителите на смарт телефони понижиха честотата на покупките си “, написа Хармит Синг Уалиа, старши анализатор в Counterpoint Research, в отчет за Apple.

Икономическата уязвимост също повлия на бизнес търсенето на реклами и облачни калкулации, сподели Мандип Сингх, софтуерен началник в Bloomberg Intelligence. Мудната стопанска система има най-очевидно изражение при Alphabet, „ когато те приканиха рекламодателите да се отдръпват, повтаряйки казаното от други снабдители на реклами “, сподели той в изявление.

Потреблението на облачни услуги понижава, макар че там темповете на напредък към момента са по-високи. “

Акциите и на трите компании се намалиха в следборсовата търговия, като Amazon падна с 6.6%, а Alphabet загуби 6.4%. Apple падна с цели 5.6%. Фючърсите на Nasdaq 100 също бяха по-ниски, което демонстрира допустимо превръщане на ралито от четвъртък, водено от Meta Platforms Inc., чиито резултати наблягаха на съкращения на разноските и десетки милиарди долари при назад изкупуване на акции.

Всяка от огромните софтуерни компании, разгласили доклади в четвъртък, също акцентира методите, по които работят, с цел да преодолеят спада. Главният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай се насочи мощно към изкуствения разсъдък като метод за възстановяване на резултатите от търсенето и други артикули. От тази година DeepMind, поделение, фокусирано върху проучванията на изкуствения разсъдък (AI), ще бъде включено в корпоративните разноски на Alphabet. Това ще покаже по какъв начин технологията се включва в разнообразни бизнеси на компанията.

Развълнуван съм от скока, ръководен от AI, който следва да разкрием в търсенето и отвън него “, сподели Пичай в изказване.

Част от слабостта на Apple през последното тримесечие е резултат от рестриктивните мерки на веригата на доставки, изключително в Китай, където обвързваните с Коронавирус блокировки попречиха производството, като в същото време не позволяваха на потребителите да влизат в магазините. Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук сподели, че разхлабването на Коронавирус разпоредбите в Китай – един от най-големите пазари на Apple – оказва помощ за възстановяване на вероятността му.

Когато погледнете отварянето, което стартира през декември, видяхме забележителна смяна на трафика в нашите магазини спрямо ноември – и това бе последвано от търсенето “, сподели Кук по време на конферентен диалог с анализатори. „ Производството в този момент се върна там, където желаеме да бъде “, сподели още той.

Главният изпълнителен шеф на Amazon Анди Джаси се концентрира върху напъните на компанията да понижи разноските, поставяйки завършек на голямото наемане на личен състав и на разноските, свързани с взрива на онлайн търговията, който придружаваше пандемията.

Приоритет номер 1, на който отстранявам време с екипа, е намаляването на разноските ни за обслужване в нашата оперативна мрежа “, сподели Джаси на анализатори по време на диалог.

Главният финансов шеф на Alphabet Рут Порат също сподели на вложителите, че компанията „ свястно “ ще забави темпото на наемане през тази година. И двете корпорации оповестиха огромни съкращения през последните седмици.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинApple Гугъл Alphabet Amazon финансови доклади доходи облага ПоследниНай-четениКомпании 36 Apple, Alphabet и Amazon станаха жертва на пониженото търсене Компании 160 FedEx ще редуцира 10% от висшите позиции Накратко 396 Вечерни вести: Бизнесът нападна новия механизъм за МРЗ; ЕЦБ още веднъж подвигна лихвите Енергетика 192 Европейски Съюз е подготвен с „ механизма за пазарна промяна “ Регулации 500 Комисия за защита на конкуренцията ще изследва отначало към този момент утвърдени покупко-продажби на Vivacom Компании 4379 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Политика 628 Европарламентът прикани за наказания против „ Лукойл “ и „ Росатом “ Финанси 980 ЕЦБ още веднъж подвигна лихвите и се закани да продължи Пазар на труда 816 Работодателите ще нападат механизма за МРЗ пред Европейска комисия и МОТ Компании 316 Volvo се приготвя за токов удар Компании 6528 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Телекомуникации 6094 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Бюджет и финанси 5870 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Финанси 4760 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Компании 4379 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Политика 3323 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Енергетика 2516 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Хай-тек 2252 Brain-Computer интерфейсите навлизат в живота ни през 2023 година? Политика 2171 Как България да настигне междинните европейски приходи за 15 години Финанси 2027 Основната рента в България скача за пети следващ месец Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиFedEx ще редуцира 10% от висшите позицииКЗК ще изследва отначало към този момент утвърдени покупко-продажби на Vivacom
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР