Apple харчи два пъти повече средства за лобизъм днес, когато

...
Apple харчи два пъти повече средства за лобизъм днес, когато
Коментари Харесай

Колко пари дават Apple, Google и Facebook за лобиране?

Apple харчи два пъти повече средства за лобизъм през днешния ден, когато в Белия дом седи Доналд Тръмп, в сравнение с когато президент на Съединени американски щати бе Барак Обама, написа Recode. За месеците от април до юни, в това число, колосът от Купертино е заделил цели 2.2 милиона $.

Цифрата е съвсем двойно по-голяма от тази по същото време на предходната година по времето на Обама, когато Apple е похарчила 1.2 милиона $.

От компанията оповестиха, че по-голямата част от средствата са отделени за лобиране за промени в налозите, наблюдението и миграцията.

През първите три месеца на Тръмп в Белия дом Apple е дала към 1.4 милиона $, или общо 3.6 милиона $ за първото полугодие от ръководството му. За първите шест месеца на Обама сумата е 370 000 $ - или съвсем 10 пъти разлика.

Специален фокус е миграцията - основният изпълнителен шеф Тим Кук на няколко пъти води обществени разногласия с Тръмп по този проблем.

Освен изброените към този момент съществени тематики, компанията заплаща за лобиране и за ограничения против смяната на климата, промяна при патентите, здравни начинания, обучение и други.

За съпоставяне - за същия интервал Гугъл са похарчили 5.4 милиона $, а Фейсбук - 2.3 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР