Apple даде тон със сваляне на цената на флагмана iPhone

...
Apple даде тон със сваляне на цената на флагмана iPhone
Коментари Харесай

Очаква се поевтиняване на смартфоните

Apple даде звук със събаряне на цената на флагмана iPhone 11 Pro Max

Цените на смарт телефоните ще тръгнат надолу, изключително на 4G моделите
(снимка: CC0 Public Domain)

Неочакван резултат от пандемията с ковид чакат анализатори. Смартфоните, в това число тези на Applе, ще поевтинеят, настояват източници от китайската промишленост, на които се базира Gizchina.

Първо флагманите ще станат по-достъпни за потребителите, а по-късно ще паднат цените и на по-евтините модели. Много китайски компании към този момент се готвят да смъкват цените на своите смарт телефони.
още по тематиката
Всичко стартира с iPhone. Поради слабото търсене на фона на пандемията, Apple трябваше да понижи цената на своите смарт телефони. И по този начин, iPhone 11 Pro Max стана по-евтин с $225 в магазините на един от огромните китайски ритейлъри.

Според източник от Xiaomi, пандемията COVID-19 е повлияла доста на пазара на смарт телефони от най-голям клас в Европа и Америка. Понижаването на цената на iPhone, от своя страна, ще докара до спад в цените и на китайските 4G модели.

В момента се следи наклонност на преход към 5G смарт телефони, обусловена както от по-голямото предложение, по този начин и от разширеното покритие. Търсенето се измества от модели с LTE поддръжка към такива с 5G и в случай че производителите на 4G устройства не са подготвени да привлекат клиенти с преференциална цена, просто ще ги изгубят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР