Apple, чрез фирма подизпълнител, наема работници и слуша лични разговори

...
Apple, чрез фирма подизпълнител, наема работници и слуша лични разговори
Коментари Харесай

El Pais: Apple слуша лични разговори на потребители

Apple, посредством компания подизпълнител , наема служащи и слуша персонални диалози и гласови команди на консуматори, оповестява El Pais.

Според медията, компанията има чиновници в Испания, които слушат записи на разнообразни езици , в това число френски и немски.

Според източници, това се правело за възстановяване на гласовият програмен продукт Siri . Въпреки това, съгласно обявата се проучват освен директни поръчки до Siri, само че и персоналните диалози на потребителите .

Слушането на записи се прави посредством подизпълнител. От своя страна, компанията твърди, че " всички артикули и услуги на Apple са предопределени да подсигуряват сигурността на персоналната информация: единствено потребителят взема решение какво и с кого да споделя. "

Сред аудиозаписите, които са разполагаем на чиновниците, които импровизирано работят за Apple, не са единствено поръчки за търсене. Поради неточности в системата , които водят до погрешно задействане на микрофона , можете да чуете хора , които си приказват и са записани .

" Имаше планове, в които трябваше да се проучва качеството на звука : чувал ли си добре, схваща ли се настояването на потребителя, има ли диалози на назад във времето ", цитира вестникът някогашни чиновници на компанията.

Въпреки това , в допълнение към тези планове, които се концентрират върху качеството на самия запис, има доста други, по време на които тъкмо това, което се приказва съставлява интерес .

" Чувал съм хора, които вършат секс... Понякога записът стартира инцидентно и те не го осъзнават ", изясняват някогашни чиновници.

В случая, изискванията на работа са доста по-добри от тези на чиновниците, които правят тази работа за Гугъл , макар че работата е съвсем идентична. " Можете да изберете броя на наетите часове. В моя случай бях с ненапълно работно време, 30 часа на седмица, и завоювах 1100 евро бруто на месец... Трябваше да прегледам към 4500 записа на седмица ", добавя чиновник.
 Гугъл проверява приключване на 1000 диалога от техни домашни смарт устройства
Гугъл проверява приключване на 1000 диалога от техни домашни смарт устройства

153 диалога са записани без даже да е употребена фразата OK Google
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР