АПОЕЛ (Никозия) спечели дербито на кипърското първенство, надделявайки с 2:1

...
АПОЕЛ (Никозия) спечели дербито на кипърското първенство, надделявайки с 2:1
Коментари Харесай

АПОЕЛ и Костадинов с ценен успех срещу пряк конкурент

АПОЕЛ (Никозия) завоюва дербито на кипърското състезание, надделявайки с 2:1 над Пафос и с днешния резултат го смъкна от върха в класирането. Българският полузащитник Георги Костадинов игра цялостни 90 минути и още веднъж сподели най-високо равнище. Двата гола за триумфа на гостите от Никозия вкара босненецът Матео Сушич, който откри резултата в 15-ата минута и удвои в 45-ата. Домакините върнаха един гол чак в 1-ата минута на добавеното време посредством бразилеца Жуниньо.

За арбитър на дербито сред първите два тима беше извикан Лука Пайрето от Италия, който сподели по един червен картон в двете направления. За домакините в 59-ата минута беше отхвърлен Мамаду Кан, а от АПОЕЛ Хосе Креспо в 72-ата минута пое пътя към съблекалнята.

С днешния резултат жълто-сините събират 33 точки след 14 кръга и оглавяват класирането за първи път от 1135 дни насам. 2-и е ФК Пафос с 31, а с 31 от през днешния ден е и АЕК (Ларнака), който завоюва с 1:0 при гостуването на Докса (Катокопия). Победата през днешния ден е осма поред за най-успешния кипърски клуб.

" Доминацията на отбора на Владан Милоевич се дължи най-много на вярното осъществяване на проекта от всички играчи, които бяха оптимално дисциплинирани и не напуснаха позициите си, написа уеб сайтът 24sports.com.cy.

Изданието отличи трима футболисти от състава на сръбския треньор Владан Милоевич. Това са сензационният голмайстор Сушич, който другояче играе като бранител, аржентинецът Лукас Вияфанес и Георги Костадинов " с доста високо равнище през всичките 90 минути, спирайки доста опити в нахлуване на домакините ".

В 14-ата минута финландецът Валакари откри шведа Муамер Танкович, който обаче пропусна отлична опция за Пафос. И единствено минути по-късно Сушич откри резултата с глава, засичайки центриране на Вияфанес от ъглов удар. В последната минута стана 0:2 по съвсем еднакъв метод. Вияфанес подаде от корнер, Лаша Двали смъкна топката с глава и този път Сушич с крайник удвои. Началото на второто полувреме беше за Пафос, само че устремът им се стопи в 59-ата минута при аления картон на африканеца Кан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР