AP Нарастващият брой на заразени с коронавирус сред младите е причината

...
AP
Нарастващият брой на заразени с коронавирус сред младите е причината
Коментари Харесай

СЗО: Младите хора разпространяват вируса

 AP Нарастващият брой на инфектирани с ковид измежду младите е повода за скорошните растежи на болни в Европа, съобщи районният шеф на Световната здравна организация доктор Ханс Клюге, представен от BBC. 

“Получихме отчети от няколко здравни представителства за увеличено равнище на инфектирани измежду младежите ", показва Клюге. 

През последните седмици Нидерландия съобщи, че регистрира растеж на инфектираните млади по отношение на по-възрастните групи в страната. 

Във Франция управляващите в района Бретан регистрираха, че има огнища на ковид измежду хора на възраст сред 18 и 25 години, защото те не съблюдават ограниченията за отдалеченост толкоз прецизно. “Младите хора популяризират вируса ", съобщи ръководителят на районната здравна ревизия пред France3.  

В испанската столица Мадрид, където управляващите се пробват да предотвратят растеж на новозаразените, районният водач на държавното управление Исабел Диаз Аюсо натисна алармата във вторник по отношение на държанието на по-младите. “Те заплашват освен съседите си, само че и академичното и работното си бъдеще ", разяснява Аюсо. 

Междувременно в Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи, водещият специалист по инфекциозни заболявания към Белия дом, съобщи, че битката с пандемията не би трябвало да бъде повлиявана от политически борби. В причина за коментара на Фаучи се трансформира по-ранно изказване на президента Доналд Тръмп, в което той попита за какво рейтингът му не е толков висок, колкото на здравния специалист. 

" Врагът тук е вирусът ", съобщи Фаучи и добави, че времето не е удачно за политически борби.

Фаучи упрекна щатите, които не съблюдават рекомендациите на медицинските специалисти, за скорошния растеж на новозаразени в страната. 

“Няма да ги загатвам, само че някои щати... не следват малко по малко ограниченията, както е предложено ", разяснява Фаучи. 

Той добави, че се надява скоро да бъде налична и ефикасна ваксина против ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР