АПИ заявяват, че предоставят пълен достъп до исканите документи от

...
АПИ заявяват, че предоставят пълен достъп до исканите документи от
Коментари Харесай

АПИ дава пълен достъп до документацията си на БСП

АПИ декларират, че дават цялостен достъп до желаните документи от народните представители на Българска социалистическа партия. От там прецизират, че настояването на 11 депутати от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ в 44-то Народно заседание е по Закона за достъп до социална информация. Това стана ясно от отговор на Агенцията до Фокус по отношение на настояванията на Българска социалистическа партия за самостоятелна европейска лаборатория на автомагистрали и пътища у нас и даването на информация за критериите и детайлите към строително-монтажните действия на пътищата в България.

"То е за сектори от автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “, „ Тракия “, „ Марица “, път I-1 и път II-18, част от които са изграждани през 80-те години на 20 век. В законоустановения период на народните представители се дава изисканото голямо количество техническа документи, обвързвана с планово решение в елементи „ геология “, „ геодезия “, „ пътна “ и „ софтуерен ремонт “, по което са изпълнявани другите типове строително-монтажни работи, в това число обяснителните мемоари, всички количествени сметки, елементи, пътна структура, спомагателни ведомости и приложения; рецептите на асфалтовите смеси на другите пластове; документите за вложените материали; протоколите от извършените изпитвания на материалите по време на осъществяване на строително-монтажни работи; протоколите и актовете при приемане на осъществените строително-монтажни работи и т. н. ", прецизират от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

От АПИ допълват още, че въз основа на член 27, ал 1, т.2 и т. 3 от ЗДОИ народните представители ще могат да прегледат желаните документи, в интервала сред 30 май и 27 юни. "От Българска социалистическа партия не са отговори на АПИ кои пътни специалисти и коя самостоятелна лицензирана лаборатория ще ангажират за осъществяване на инспекциите на пътните сектори ", се показва още в отговора на Агенцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР