АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия Във

...
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили,
подготвени за зимни условия Във
Коментари Харесай

Жълт код за потенциално опасно време в 12 области в България

АПИ: Шофьорите да потеглят с коли, подготвени за зимни условия

Във връзка с предстоящото захлаждане и преминаването на дъжда в сняг, Агенция “Пътна инфраструктура ” апелира шофьорите да потеглят на път с коли, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да съблюдават дистанция и да не подхващат рискови изпреварвания.

Утре в 12 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, е избран жълт код за потенциално рисково време за мощен вятър, като за областите Перник, София-град и Софийска предизвестието е снежната покривка да доближи 10 см.

Областните пътни ръководства следят метеорологичните прогнози по региони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и замръзване. Машините на пътноподдържащите компании са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

За повишение сигурността на придвижване, ако метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на определени сектори за разчистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на придвижването от превозни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР