АПИ най-накрая обяви официално поредното отлагане на пускането в експлоатация

...
АПИ най-накрая обяви официално поредното отлагане на пускането в експлоатация
Коментари Харесай

АПИ потвърди новината на BulNews: Е-79 между Мездра и Ребърково остава затворен до 15 февруари

АПИ най-сетне разгласи публично следващото отсрочване на стартирането в употреба на интернационален път Е-79 сред Мездра и Ребърково. Близо две седмици откакто организация BulNews разгласява информацията, че трасето няма да бъде отворено в период, пътната организация бе принудена да признае за забавянето. Както аудиторията на най-четената медия в Северозапада към този момент знае, новата дата е 15 февруари. 
Това е поредна смяна в в началото заложения проект за стартирането на натоварения сектор от интернационалния път. Той беше затворен през юни с обещанието придвижването по него да бъде възобновено до 10 декември. След това срокът беше продължен доникъде на януари. Още в края на предходната година обаче АПИ тихомълком измести датата, уведомявайки Министерство на вътрешните работи, само че без да направи информацията обществено притежание. С приключването на времето организацията бе принудена да разгласи обществено неуспеха си и да измести чакания ден с още месец. Хората обаче към този момент заобикалят да имат вяра на обещания и се съмняват и този период да бъде спазен.
„ Продължаването на периода на краткотрайната организация за сигурност на придвижването е заради непредвидени условия, зародили по време на строителните работи - нужда от осъществяване на археологически изследвания в елементи от трасето, правенето и утвърждението на нов парцеларен проект в зоната на инженерните мрежи и пътните възли. Това се постанова поради преправянето им като пътни възли на две равнища, с цел да се увеличи сигурността на придвижване по бъдещото трасе “, оправдават се от АПИ.
Пълното затваряне на правата е належащо, защото платното в посока Видин, в сектора сред 161-ви и 172-ри км, се построява в непосредствена непосредственост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път. За осъществяването на всички планувани действия по плана се правят и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни действия. Безопасното им осъществяване изисква цялостно затваряне на сектора, като по този метод се заобикалят съществени рискове и предпоставки за пътно-транспортни катастрофи, пишат още от пътната организация
„ Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите и на жителите, през чиито обитаеми места ще минава трафикът, за породеното стеснение “, се споделя в формалното известие.
Неудобство обаче е много меко казано. Пътуващите от и към столицата всекидневно са принудени да минават по рисковите и разрушени обходни направления. Особено в зимните месеци, планинските пътища крият закани за живота и здравето на водачите. Бизнесът пък търпи големи финансови загуби в резултат на увеличените разноски за горива, както и удълженото време за пътешестване.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР