АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени

...
АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени
Коментари Харесай

Варненци, бъдете внимателни днес и утре по пътищата

АПИ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите за през днешния ден 27 и и на следващия ден 28 януари е за превалявания от дъжд и сняг в Северна и Източна България, оповестиха от организацията.

Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите на синоптиците по региони и дружно с пътноподдържащите компании подхващат нужните дейности, допълват от пътната организация. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

За повишение сигурността на придвижване е допустимо да се затварят обособени сектори за разчистване. Там, където се постанова поради мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост, трафикът може да се ограничи краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия. Ако е належащо, краткотрайно може да бъде спряно придвижването на тежкотоварните камиони в избрани сектори, с цел да може снегорините да почистят трасето, допълват от АПИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР