Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме

...
Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме
Коментари Харесай

Продължаваме промяната отговори на обвиненията за хаос в енергетиката: Не всявайте страх

Апелираме да не се всява боязън измежду популацията и оставаме разполагаем да окажем подпомагане. Приоритет на служебното държавно управление би трябвало да е да обезпечи надеждни доставки, като сътрудниците не би трябвало да не помнят, че най-големият проблем на съветския газ, е, че може да бъде спрян когато и да е.

Това се показва в позиция на " Продължаваме Промяната " по отношение на " погрешните изказвания за доставките на газ ".

Позицията е публикувана от пресцентъра на Политическа партия.

В нея се показва, че както е станало ясно още предходната седмица, държавното управление на Кирил Петков е договорило нови количества полутечен газ на цени на към 30 $ по-ниски от европейските.

" За да не сложи служебния кабинет пред приключен факт с последна договорка, то обезпечи опция за потвърждаване или отменяне на офертата за втечнения газ до 19 август, ако наследниците му в ръководството не съумеят да обезпечат нужната инфраструктура, или съумеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ. За октомври към този момент имаме контрактуван слот, за ноември също имаме две варианти – служебният кабинет може да ги прегледа. През април държавното управление на Кирил Петков за две седмици обезпечи терминал за полутечен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит ", се показва в позицията.

Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов стопираха доставките по газовия контракт, а " Газпром " - едностранно и в нарушаване на контракта с България ", се показва още в изпратеното известие.

На брифинг в Министерски съвет късно нощес служебният министър на енергетиката Росен Христов сподели, че обстановката, обвързвана с доставките на газ, е сериозна. Той уточни, че има дефицит на контрактуваните количества за доставка до края на година. По думите му има подсигурени количества до края на септември, само че те са извънредно незадоволителни да задоволят потреблението до края на годината.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР