Апелирам към политиците да изкарат своите кандидати, а не да

...
Апелирам към политиците да изкарат своите кандидати, а не да
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Хората не са маймуни да ги водим постоянно на избори

Апелирам към политиците да изкарат своите претенденти, а не да ги " сервират " на хората в последния миг. Не може партия да няма собствен претендент. Помните, когато ГЕРБ заяви името на кандидат-президента си 34 дни преди вота и 4 дни преди крайния период за регистрация и резултатът беше пагубен. Това съобщи проф. Михаил Константинов, някогашен ръководител на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване ".

Пред Българска национална телевизия той обърна внимание, че в чужбина практиката е даже година по-рано да се знаят претендентите, с цел да могат жителите да се срещнат с неговите визии и дейности.

Проф. Константинов сподели, че прекалено много ангажираме обществото с избори и е време " да се захванем с нещо съществено ". Апелира също по този начин партиите да спрат " да се държат идиотски " и да си вземат поука, тъй като " хората не са маймуни ".

" На последните избори имаше пагубен спад спрямо април ", напомни той.

За изборите 2 в 1 на 14 ноември Михаил Константинов чака да се гласоподава единствено с 1 карта на машините, която да регистрира вота и за президент, и за партия и преференция. Така ще бъде и единствено е

" Изборите 2 в 1 беше разумното решение ", сподели математикът.

" Досега два пъти са се съчетавали избори 2 в 1. Първите избори 1991 година бяха локални и парламентарни, а през 2011 година - бяха президентски и локални. А локалните са най-трудните, тъй че тези избори би трябвало да са малко по-лесни ",каза още Константинов.

И насочи укор към тези, които стартират тезата сред първи и втори тур на президентския избор да има 2 седмици. Професорът акцентира, че в законодателството ясно се споделя, че срокът е 7 дни. Според Константинов не се четат формалните документи или има недоумение на изборното законодателство.

" Да престанем да си измисляме хипотези и да приказваме за 2 седмици ", моли той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР