Апелативният спецсъд върна в ареста сина на Ветко и Маринела

...
Апелативният спецсъд върна в ареста сина на Ветко и Маринела
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд върна в ареста Вълчо Арабаджиев

Апелативният спецсъд върна в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, като промени мярката му в " задържане под стража ". Решението е дефинитивно. Другите обвинени - счетоводителките Ромелия Кирилова и Елена Караянева, също са с най-тежката мярка за неотклонение.

 © Българска телеграфна агенция
Апелативните съдии одобриха, че по следствието на този стадий са събрани задоволително доказателства, че синът на Ветко Арабаджиев е съхранявал в свои банкови трезори над 5 милиона лв., за които е знаел, че са добити от родителите му Ветко и Маринела Арабаджиева посредством източване на Данък добавена стойност от страната.

Това се случвало посредством мними доставки към " Захарен комбинат " Пловдив от кухи компании. Тези сдружения пък са следени от Организирана незаконна група, в която са взели участие сем. Арабаджиеви и счетоводителките Караянева и Кирилова.

Според апелативните съдии закононарушението е с висока степен на социална заплаха и в случай че обвинените са на независимост могат да извършат други закононарушения или да попречат на следствието.
 Вълчо Арабаджиев излиза от ареста против 20 000 лв. парична гаранция Вълчо Арабаджиев излиза от ареста против 20 000 лв. парична гаранция
Издадена е алена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Тази вечер Специализираният углавен съд освободи тримата з...

Кирил Пейчинов, зам.-ръководител на Специализираната прокуратура: По отношение на семейство Арабаджиеви, са повдигнати две обвинявания за данъчно закононарушение - едното по действителното ръководство на " Захарен комбинат " Пловдив, където за седем данъчни интервала е приспаднат данъчен заем над 8 млн. лева По отношение на " Виктория груп " - за един данъчен интервал са приспаднати 600 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР