Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави обвиняемият

...
Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави обвиняемият
Коментари Харесай

Окончателно: Банев остава в ареста

Апелативният спецсъд удостовери определението на първата инстанция и остави обвиненият Николай Банев за непрекъснато в ареста. Според съда има заплаха Банев да окаже напън на очевидци и да укрие.
Бизнесменът Николай Банев, брачната половинка и майка му са упрекнати за заграбване и данъчни закононарушения.
На съвещанието през днешния ден Банев съобщи, че приготвя каузи против България поради престоя си в ареста. Ще осъждам България в Страсбург. Това сподели в правосъдната зала обвиненият Николай Банев, чието изменение на мярка от задържане под стража в по-лека се гледа от Апелативния профилиран углавен съд. Като претекст за решението си Банев уточни, че търпи пропуснати изгоди. "В момента приготвям приватизация на сдружение в друга страна и до момента в който съм в ареста изгубвам пари. Това ще коства скъпо на България, тъй като ще осъждам България в Страсбург ", съобщи пред съда Банев и упрекна прокуратурата в изборен асортимент на очевидци.
"Още при започване на процеса предизвестих прокуратурата за две свидетелки, които са тежко обвързани с престъпни лица, само че тя не го взе поради ", съобщи още той.
Адвокатът му Христо Ботев добави пред публицисти, че делата ще бъдат за противозаконния арест на подзащитния му и провалени покупко-продажби.
Бизнесмените Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 година Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент. Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони налози и изпрали повече от 1 милиарда лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР