Апелативният специализиран съд установи, че няма основания мярката за неотклонение

...
Апелативният специализиран съд установи, че няма основания мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Екатерина Захариева е била разпитана заради есемесите между Бобоков и Узунов

Апелативният профилиран съд откри, че няма учредения мярката за неотклонение на предприемача Пламен Бобоков да бъде променена от парична гаранция в задържане под стража.

В съда през днешния ден бяха показани нови доказателства по производството, от които стана ясно, че е извършен разпит на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.
Пламен Бобоков остава отвън ареста Исканията на прокуратурата за задържане под стража са неоснователни, дефинира Апелативният профилиран съд
„ Едно от новите доказателства, които през днешния ден внесохме в актуалното наказателно произвеждане за изменение на мярката за неотклонение в по-тежка „ задържане под стража”, е разпит, извършен на външния министър на България през вчерашния ден госпожа Екатерина Захариева, която беше разпитана тъкмо във връзка оповестените към този момент от прокуратурата кореспонденции сред обвинения Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов”, заяви през публицисти прокурор Генка Брезашка.

Още в сряда от Министерство на външните работи обявиха, че ще окажат подпомагане на следствието.

А Бобоков изясни през днешния ден, че в последните няколко дни вижда груба операция, която цели неговото дискредитиране, на Пламен Узунов и на президента Румен Радев.

Разпитът на външния министър

Според държавното обвиняване министър Захариева е споделила, че Бобоков се е опитал да въздейства на политическия живот в страната с назначението на избрани посланици.

Анализът на кореспонденцията сред П.Б. и „ Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата неведнъж обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на Република България, в това число и кандидатури за български посланици в страни отвън Европейския съюз.
Спецпрокуратурата претърсва адреси на Пламен Бобоков и предприемача Ангел Узунов По неофициална информация екипи на държавното обвиняване търсят документи, свързани с делото във Върховен административен съд за танкера „ Бадр “
На 03.08.2018 година от връзката излиза наяве, че е уговорена среща сред П.Б. и „ Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден по-късно П.Б. изпраща на „ Prezident-Pl. Uzunov” известие със следното наличие: „ Румен Петров – Алжир “.

Румен Петров е назначен като ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Алжирската демократична и национална република с декрет №4 от 16.01.2020 година на президента.
Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, задачата е президентът Радев Всичко, което виждам в последните няколко дни, е една груба операция, съобщи предприемачът пред публицисти в спецсъда
На 19.06.2019 година П.Б. изпраща на „ Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното название: „ CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev “, с уточнението, че това е „ моето предложение за Абуджа (Нигерия)! “

Разследването и есемесите

По-рано Специализирана прокуратура заяви, че проверява незаконно съдружие за търговия с въздействие. Случаят е обвързван с разменената преписка сред предприемача Пламен Бобоков и, секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Според доказателствата по следствието на 05.06.2019 година посредством мобилно приложение „ Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. атачмънт със следното название: „ Pismo_za_mandat”.
Чатовете „ Бобоков-Узунов “, епизод 4: IT одит и разискване на дипломати Претърсват се офиси на „ Приста ойл “ и на компанията на брата на президентският консултант
Документът съдържа 6 страници и съставлява Писмо за мандат за осъществяване на консултантска активност по Проект „ Изследване и разбор на външните и вътрешните опасности и закани, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД “. Консултант по плана е комерсиално сдружение „ Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД “ с шеф Ангел Узунов.

В писмото е посочено, че цената на услугата е избрана в сходство с времето, належащо за осъществяване на уговорката и характера на услугата на екип от специалисти в разнообразни области и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен Данък добавена стойност месечно, считано от 01.06.2019 година, за период от една година.
Президентът: Прокуратурата дава звук за тъпчене на закона Ясно е на всички кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и фотосите в спалнята на премиера, съобщи Румен Радев
Прикаченият документ съдържа автограф на шефа на „ Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД “ и щемпел на сдружението. В документа се показва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД “, същото се смята за приемане на мандат за осъществяване на консултантските услуги. В отговор на изпратения от „ Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. дава адрес на персоналната си е-поща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР