Апелативният специализиран наказателен съд отмени определение на долната инстанция и

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определение на долната инстанция и
Коментари Харесай

Обрат: Пратиха поморийския „сървайвър“ в домашен арест

Апелативният профилиран углавен съд анулира определение на долната инстанция и пусна помориеца Марчо Марков в домакински арест. През ноември 2017 година той бе арестуван за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване, работила на територията на Перник и Кюстендил, написа Флагман.

Делото в горната инстанция трябваше да е на 1 февруари. То обаче бе отсрочено за 6-и заради искане от съда на информация от прокуратурата за това с каква мярка за неотклонение е Марков по друго дело, по което е обвиняем – за присъединяване в групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Това изясни юристът на помориеца Мариана Тодорова.

Марчо Марков бе докаран с белезници на 5 февруари, когато трябваше да се състои разпоредителното съвещание по делото против групата на Божидар Кузманов.

Адвокат Тодорова сподели, че по това дело Марков е без мярка за неотклонение.

По думите й съдът приел още в самото начало, че той не е участник в групата на Божо Кравата, само че по някакви съображения на прокуратурата името му попадало в обвинителния акт.

Марчо Марков изглеждаше очевидно измършавял, само че съгласно адв. Тодорова той няма здравословни проблеми.

По делото за пернишката група той бил с две обвинявания. Апелативният съд го пуснал в домакински арест, тъй като едното обвиняване било голословно.

Любопитното е, че през ноември делото протече по противоположен ред – тогава Специализираният углавен съд наложи на Марков „ домакински арест “, а горната инстанция разпореди „ задържане под стража “ след митинг на прокуратурата.

Припомняме, че Марчо Марков стана прочут около риалити шоуто „ Сървайвър “ по Би Ти Ви преди три години. Тогава той се показа като ММА-боец и началник на защитата на два столични клуба, където управлявал по 30 души.

Марков тогава разгласи, че има двама сина, само че е разграничен с жена си, която живеела с децата в Поморие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР