Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Цветомир Ценов –

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Цветомир Ценов –
Коментари Харесай

Официално от спецсъда: Квиц и бандата му остават зад решетките

Апелативният профилиран углавен съд остави в ареста Цветомир Ценов – Квиц и по-голямата част от бандата му, упрекнати в лихварство, разпространяване на опиати, палежи и полови извращения, научи BulNews.bg. Само един от групата, която беше разрушена от ГДБОП предходната седмица, е оставен под „ Домашен арест “, постановили магистратите.
Шестима от седемте арестувани при огромната акция в Козлодуйско са обжалвали ограниченията си за неотклонение, като са поискали по-леки. Това са Цветомир Ценов, Росен Благомиров, Димитър Димитров - Мишката, Мартин Каменов, Марио Йорданов и Кайчо Симов. Съдът решил, че има задоволително доказателства по обвиняванията за проведена незаконна група. Магистратите решили, че има заплаха те да окажат въздействие на очевидците или пък да се укрият и по тази причина оставил първите петима от тях зад решетките. Симов, който единствен беше оставен под домакински арест, също остава с тази мярка. Последният хванат от бандата - Силви Плешоев, не е обжалвал задържането си.
Припомняме, че седмината бяха хванати при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, жандармерията и Бюрото по отбрана на очевидците на 26 септември, а ден по-късно бяха упрекнати за проведена незаконна група, извършваща нечувани зверства. Квиц беше посочен като уредник и началник на бандата, Мишката и Кайчо - като отговорници за лихварството и събирането на дължими суми. Мартин, Росен, Марио и Кайчо - за разпространяването на опиатите, като Росен Благомиров отговарял и за силоваците, които заплашвали и малтретирали притежатели на заведения да заплащат месечни вноски, а при положение, че не са били сговорчиви - трошали питейните заведения и палили коли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР