Апелативният специализиран наказателен съд остави окончателно в ареста Евгения Банева.

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави окончателно в ареста Евгения Банева.
Коментари Харесай

Съдът окончателно отказа на Евгения Банева да я освободи от ареста

Апелативният профилиран углавен съд остави дефинитивно в ареста Евгения Банева. Решението на съда бе произнесено късно нощес. Магистратите изслушаха и одобриха съдебно-медицинска експертиза.

Банева има проблеми с щитовидната жлеза и би трябвало да й бъде направена интервенция и биопсия, показват движимостите лица. Самата тя изясни, че и преди да бъде арестувана се е лекувала и е правила проучвания, а в този момент има утежняване на положението й.

Пред съда тя съобщи, че след към 20 дни изтича 8-месечния период, в който може да бъде арестувана с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". След този период, в случай че в съда не е импортиран обвинителен акт, тя би трябвало да бъде освободена с по-лека мярка.

Вчера Банева помоли да излезе от ареста като сподели, че е съгласна даже на домакински арест, с цел да може да посрещне и децата си. Разказа, че те учат във Франция, а сега близки и родственици пътуват до там и се редуват, с цел да ги гледат. Скоро обаче те щели да завършат годината в образователното заведение там и да се приберат в България, а Банева изиска от съда да й даде опция да провежда настаняването им в ясла.

Апелативният профилиран съд обаче отхвърли настояването и реши да я остави в ареста.
Николай и Евгения Баневи бяха задържани във Франция през октомври по обвиняване за източване на девненския цех " Полимери ", укриване на налози, финансови измами и сговор за закононарушения в чужбина. От началото на декември двамата са в арест в България, а досега нито една от молбите да излязат от ареста не бяха задоволени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР