Апелативният специализиран наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане

...
Апелативният специализиран наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане
Коментари Харесай

Петима въртят онлайн незаконна търговия с рязан тютюн, съдът остави 4-ма в ареста

Апелативният профилиран углавен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на четирима участници в проведена незаконна група от с. Абланица, Гоцеделчевско, за нелегално държане и разпространяване на нарязан тютюн в огромни размери.

Петият участник в групата е на независимост с парична гаранция, с цел да може да поставя грижи за децата си.
Досъдебното произвеждане е формирано в края на ноември 2017 г. Участниците в групата са арестувани на 26 юни 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП, РЗ БОП-Благоевград и Специализираната прокуратура. Първата правосъдна инстанция наложи на ръководителя на групата мярка за неотклонение „ Домашен арест “, а на участниците - парични гаранции.

Решението обаче бе протестирано от Специализираната прокуратура пред Апелативния профилиран углавен съд. Събраните доказателства по делото сочат, че групата е работила при висока нелегалност и синхрон в дейностите на участниците. По време на интервенцията по задържането е намерено „ индустриалното “ помещение, в което е намерено огромно количество нарязан, пакетиран и етикиран тютюн. На част от пакетите са били залепени товарителници на куриерски компании за експедиция към разнообразни консуматори. Суровия тютюн участниците в групата изкупували от производители. Клиентите били набирани основно по интернет.

Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като желаните количества били най-често по 1 кг.
На ден групата изпращала до 150 колета, като цената за кг нарязан тютюн варирала сред 35 и 40 лева, според от сорта и качеството. Загубата за бюджета в тази ситуация е забележителна, доколкото акцизната ставка за кг нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лева

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР