Апелативният специализиран наказателен съд измени мерките за неотклонение Парична гаранция“

...
Апелативният специализиран наказателен съд измени мерките за неотклонение Парична гаранция“
Коментари Харесай

Арест за още четирима от разбитата група за разпространение на наркотици в София

Апелативният профилиран углавен съд промени ограниченията за неотклонение „ Парична гаранция “ в „ Задържане под стража “ на четирима от упрекнатите на 19 ноември 2019 година 15 лица за присъединяване в група за разпространяване на опиати в София. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

На един от арестуваните под стража на първа инстанция съдът смекчи мярката за неотклонение в „ Домашен арест “.
Групата бе обезвредена на 18 ноември 2019 година при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. У всеки от участниците бяха открити опиати, готови за продажба на черния пазар – общо 10,5 кг, 240 000 лв., електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и други доказателства.
На 21 ноември 2019 година първоинстанционният съд остави в ареста 8 от упрекнатите, а на 7 дефинира парични гаранции от по 5000 лв. с претекста, че не са осъждани, че са на мла

дежка възраст (родени сред 1991 година и 1999 г.), както и че степента на присъединяване им в незаконната група е по-малка.
С окончателното си определение Апелативния профилиран углавен съд остави в ареста 11 от участниците в групата. Потвърди избраната парична гаранция от 5000 лева на един от упрекнатите, а на другите двама усили размера на гаранциите, надлежно на 10 000 и 25 000 лв..

Определението на Апелативния профилиран углавен съд не предстои на обжалване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР