Апелативният съд във Варна остави под стража мъжа, обвинен, че

...
Апелативният съд във Варна остави под стража мъжа, обвинен, че
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бащата на загиналите при пожар деца във Варна

Апелативният съд във Варна остави под стража мъжа, упрекнат, че е провокирал пожара, при който починаха двете му деца. Трагедията се разигра на 9 октомври към 22.30 часа на първия етаж в блок във варненския квартал " Владислав Варненчик ".
Още по темата
37-годишният Емил Христов и 22-годишната Мартина Йорданова са привлечени като обвинени за това, че в съучастничество са направили палежа. Родителите апелираха правосъдните актове на първата инстанция, само че заради заболяване, разглеждането на жалбата на майката Мартина бе отсрочено, напомнят от Апелативния съд във Варна.

По време на съвещанието отбраната припомнила, че по време на пожара бащата не е бил в жилището. Обвиняемият пък споделил, че в случай че е бил просрочен още малко, жертвите щели да са повече.

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че при по-лека мярка за неотклонение 37-годишният мъж би могъл да се укрие , тъй като от нескончаем интервал не обитава на непрекъснатия си адрес. Съдебният състав реши, че от събраните данни може да се изведе обосновано съмнение за съпричастност към осъщественото тежко съзнателно закононарушение, се споделя в известието на съда.

За сходно закононарушение се планува отнемане от независимост от 5 до 15 години.

От две години обвиненият не живее на непрекъснатия си адрес. Родителите употребили опожарения апартамент без адресна регистрация, а Емил няма друго жилище. Според съда това значи, че има риск да се укрие.

Фактът, че закононарушението, предмет на актуалното следствие, е осъществен в изпитателния период на негова предходна присъда за държане на опиати, обосновава действителния риск от ново нарушаване на закона, считат магистратите.

Този извод се поддържа и от резултата от химическа експертиза, с която е открито съществуване на амфетамин и екстази в организма му. Разследваният палеж е закононарушение с висока степен на социална заплаха, показва още възивната инстанция.

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на бащата не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР