Апелативният съд във Варна наложи по-тежки наказания на петима подсъдими,

...
Апелативният съд във Варна наложи по-тежки наказания на петима подсъдими,
Коментари Харесай

4 години затвор за четирима убийци на Костадин от Разград

Апелативният съд във Варна наложи по-тежки санкции на петима подсъдими, нанесли побой на мъж, в резултат на който той е умрял. Максим П., Еркан Е., Джем А. и Петър П. ще обитават в пандиза четири години, а Георги Г., вместо условно, ще изтърпи две години отнемане от независимост дейно, оповестиха от Варненския апелативен съд.

През декември предходната година Разградският областен съд призна подсъдимите за отговорни в това, че на 8 януари 2021 година в Разград по несъобразителност са предизвикали гибелта на Костадин П., в резултат на съзнателно нанесена на 20 декември 2020 година междинна телесна щета. Първата инстанция дефинира условни санкции за петимата – по 2 години за Максим, Георги и Петър, а за Еркан и Джем – по 2 години и 8 месеца. Присъдата е обжалвана от частните обвинители – родственици на умрелия и от Джем А. и Петър П.

Агресивното държание на подсъдимите на обществено място, довело до гибел, постанова по отношение на тях да бъдат взети по-крути ограничения, безапелационен е въззивният правосъден състав.

Обществеността не трябва да смята, че такива действия се насърчават, защото би довело до нови саморазправи. За да се пресекат сходни рискови феномени в бъдеще, е нужно на подсъдимите да бъдат наложени по-тежки санкции, освен това изтърпени дейно. Георги Г. е нанесъл един единствен удар на жертвата. Затова и неговата глоба е в по-нисък размер, показват от правосъдната институция.

Решението може да се апелира пред Върховния касационен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР