Апелативният съд в София поиска проверка пази ли се кръвната

...
Апелативният съд в София поиска проверка пази ли се кръвната
Коментари Харесай

ДЕЛОТО СЕМЕРДЖИЕВ: Вещи лица не могат да кажат кога и дали е употребявал дрога

Апелативният съд в София изиска инспекция пази ли се кръвната проба

Нови незнайни по делото " Георги Семерджиев ". Вещи лица не могат да кажат употребявал ли дрога, какъв тип и какво количество преди да седне зад кормилото. В опит да получи безапелационен отговор,Апелативният съд в София изиска инспекция пази ли се кръвната проба на Семерджиев, с цел да се направи поредна експертиза. По закон, при приложимост на алкохол тя се пази 3 месеца, а при съществуване на дрога - една година. Катастрофата, при която Семерджиев умъртви 2 девойки в центъра на София, стана на 5 юли 2022 година, съобщи Нова тв.

Двете свидетелки, които настояват, че са поискали джипа на Георги Семерджиев за тест драйв, не се явиха.

„ Не е потвърдено изрично какво е използвал, защото нямаме количествена стойност. Това, че е арестуван 24 часа по-късно, е едно от изискванията, които е попречило за вярното осъществяване на процесуалните дейности ”, съобщи доцент доктор Людмила Нейкова–Василева, токсиколог във ВМА.

„ Ние твърдим, че има опция и възможност в тези часове, когато не е бил арестуван, тогава да е приел наркотичното вещество. А не все още на ПТП-то ”, съобщи Мирослав Христов, юрист на Георги Семерджиев.

„ Кръвта се съхранява една година при опиати и 3 месеца при алкохол. Още повече, че на първа инстанция движимостите лица обявиха, че е взето минимално количество кръв. И я няма, не се съхранява. Той си изтърпява наказването, това (обсъждане) е да може, стигайки до Върховен съд, присъдата да бъде редуцирана и понижена ”, разяснява Пламен Димитров, юрист на фамилията на една от жертвите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР