Апелативният съд в Скопие отхвърли като неоснователна жалбата на бившия

...
Апелативният съд в Скопие отхвърли като неоснователна жалбата на бившия
Коментари Харесай

Бившият македонски премиер Никола Груевски с потвърдена присъда от 2 г. затвор

Апелативният съд в Скопие отхвърли като неоснователна жалбата на някогашния македонски министър председател Никола Груевски по делото "Танк " и напълно удостовери присъдата на първоинстанционния съд от две години затвор, заяви МИА.

Съдът отчасти одобри жалбата на обвинявания някогашен помощник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски и промени част от решението за наказването, като го осъди на затвор от четири години и шест месеца, а в останалата част удостовери решението на първоинстанционния съд.

На 23 май тази година наказателният съд в Скопие осъди за пазаруване на първокласен Мерцедес на стойност 600 000 евро първия упрекнат Гьоко Поповски на шест години и шест месеца затвор, а втория упрекнат Никола Груевски като подбудител за осъществяване на делото на две години затвор. Двамата апелираха решението на съда.

През 2015 година излязоха телефонни записи, на които се чуват гласовете на тогавашния министър председател Никола Груевски и на вътрешния министър по това време Гордана Янкуловска. В диалозите става дума за автомобил "Мерцедес " на стойност към 600 хиляди евро. Двамата разискват по какъв начин да купят лимузината, да бъде с изцяло съоръжение и по опция за задната седалка да има екран. Груевски разяснява, че автомобилът би трябвало да бъде платен за Министерство на вътрешните работи, а да го употребява той, когато пътува някъде, където няма публицисти, с цел да не се разбере, че е платен за него.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР