Апелативният съд в Пловдив уважи като основателен протеста на прокуратурата

...
Апелативният съд в Пловдив уважи като основателен протеста на прокуратурата
Коментари Харесай

Задържаха мъж, обвинен за държане на 2 кг марихуана

Апелативният съд в Пловдив почете като състоятелен митинга на прокуратурата и промени мярката за неотклонение на обвинен С. Б. от " парична гаранция " в " задържане под стража ", като отхвърли жалбата му за понижаване на гаранцията, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Срещу С. Б. е повдигнато обвиняване за държане за разпространяване на близо два кг марихуана. Той е арестуван от полицията на 31 декември м.г. в миг на продажба на опиата на клиент. Окръжният съд в Пловдив му наложи мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 8000 лв.. Тъй като няма толкоз пари, обвиненият апелира.

Пловдивският апелативен съд реши, че е налице обосновано съмнение, че С. Б. е съпричастен към действието, в което е упрекнат, а то е тежко по смисъла на закона и се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години и санкция от 5000 до 20 000 лв.. Като взе поради събитията, при които е осъществена вменената предприемчивост, засегнатите публични връзки, нейният предмет, като тип опиат, количество, цена, въззивният съд, също като окръжния, намира че при по-лека мярка за неотклонение съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Той е с чисто правосъдно минало, само че неотдавна е наказан за Пътнотранспортно произшествие като наказателната отговорност е сменена с административно наказване - санкция. Според съда съществува и действителна заплаха от укриване предвид на обстоятелството, че обвиненият не обитава на непрекъснатия си адрес, а живее на квартира в друго обитаемо място.

Делото се прегледа в отсъствието на обвинения, който е постъпил в болница и е изразил документално отхвърли си да участва в залата, като се съставлява единствено от юриста си. Съдът смята, че здравословното положение на С. Б. не е спънка по отношение на него да се вземе мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР