Апелативният съд в Пловдив решава дали да остави в ареста

...
Апелативният съд в Пловдив решава дали да остави в ареста
Коментари Харесай

Аферата с трюфелите: Арестуваният бизнесмен вини бившата, че...

Апелативният съд в Пловдив взема решение дали да остави в ареста упрекнатите за мощната машинация с фиктивна продажба на трюфели и за пране на пари Иван Лулчев и Венцислав Думанов. 

В залата бранителите на арестуваните акцентираха, че прокуратурата е имала задоволително време да уточни обвиняванията си, поради че създаването е от няколко месеца. Твърдят, че няма задоволително доказателства за повдигнатите обвинявания за пране на пари и за дейности като проведена незаконна група. 

Според арестуваният 47-годишен Лулчев, който съгласно държавното обвиняване е управлявал цялата активност повече от две години, отхвърля да е забъркан в сходни схеми и счита, че в дъното на екшъна през последните дни е някогашната му. С нея не живеят дружно от дълго време, а Лулчев поставя грижа за двете си деца. Показанията, които тя дала, били по този начин вещо завършени, че се основава съмнението, че са авансово направени от експерт, след което единствено подписани от брачната половинка. 

Според прокуратурата за 6 месеца Лулчев и Думанов са декларирали оборот за 50 млн. лева и са укрили Данък добавена стойност за 12 милиона. Окръжният съд в Пазарджик постанови мярка " задържане под стража " и за двамата. На умишлен брифинг зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов изясни, че групата е работила в региона на Пазарджик. 63-има души били наети да берат гъби, само че след това при разпитите се оказало, че те не разграничават мухоморка от манатарка. Въпреки това се отчитала активност по намиране на трюфели. Според  Попов единствено за юли вредите за хазната от незаконната действия са за 1 милион
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР