Апелативният съд прецени, че макар през 2009 година Цвета Таскова

...
Апелативният съд прецени, че макар през 2009 година Цвета Таскова
Коментари Харесай

Пуснаха От Ареста Цвета, Която Причини Касапницата С Автобуса На Ам Тракия!

Апелативният съд реши, че въпреки през 2009 година Цвета Таскова да е глобена административно за шофиране след приложимост на алкохол, задържането й под стража за непрекъснато би било прекомерно тежка мярка за неотклонение.

Според магистратите не са изпълнени трите предпоставки, от които следва да се вземе поисканата от прокуратурата най-тежка мярка " задържане под стража ". Съдът не откри данни за действителна заплаха от укриване на Таскова, както и възможност да извърши закононарушение. Също по този начин означи, че обвинената за случая няма други престъпни или противообществени прояви.

Другият аргумент за налагането на парична гаранция на съда е, че следствието на злополуката, както и автотехническите експертизи се чака да лишават извънредно нескончаем интервал от време. На обвинената обаче бе наложена възбрана да напуща България.

Все още се чака съдебно-техническата експертиза, която да обясни точната причина за тежкия пътен случай и по какъв начин при удара с лекия автомобил на плевенчанката, рейсът се обърна.

Пред медиите единият от юристите на Таскова- някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов сподели, че справедливостта е повода да се наложи парична гаранция. Кокинов изясни, че законодателят е планувал за подобен вид непредпазливи действия да има ограничаване във времетраенето на най-тежката мярка, не повече от 2 месеца. Той добави, че психическото положение на Таскова не е положително.

Според Кокинов при толкоз доста потърпевши и голям брой експертизи, които би трябвало да се назначат, делото няма да влезе в съда най-малко 12 месеца. Той сподели още, че е рано да се вършат заключения дали единствено Таскова е отговорна за случая. По думите му по-нататък във времето следствието може би ще откри без значение съпричиняване. Според Кокинов лек автомобил мъчно може да изтласка рейс, в случай че водачът му не е завъртял кормилото. " Като станат експертизите ще знаем истината ", добави той.

Прокурор Мирослав Ангелов сподели пред публицисти, че не се знае по кое време ще бъде подготвена тройната автотехническа експертиза, като сподели, че тя ще даде отговор дали има съпричиняване на произшествието.

Пред съда Таскова сподели, че съжалява за случилото се. По време на съвещанието стана ясно, че рейсът се е движил неотклонно с непрекъсната скорост преди случая и няма данни за непозволено държание на лидера. Обвиняемата е подхванала изпреварване, като е накланяла колата в разнообразни направления, в резултат на което се е блъснала в рейса.

Според прокуратурата не е установена каквато и да било техническа нередовност на автомобила, за такава нередовност се предполагало единствено в обясненията на Таскова. Държавното обвиняване се базира на показанията на спътника на Таскова, съгласно който по време на удара обвинената е държала кормилото с две ръце и не е имало звук в колата от някаква нередовност.

Решението на Софийския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР