Апелативният съд отложи делото Евгения заради неготова все още медицинска

...
Апелативният съд отложи делото Евгения заради неготова все още медицинска
Коментари Харесай

Съдът отложи делото Евгения заради неготова експертиза

Апелативният съд отсрочи делото " Евгения " поради неготова към момента здравна експертиза. 

Съдът, в предишно съвещание, назначи експертиза, която да откри механизма на убийството на Евгения Чорбанова и аргументите за гибелта ѝ. Експертизата бе поискана от отбраната на подсъдимите татко и наследник Владимирови.

" Все още не е подготвена експертизата, защото има смяна в състава на движимостите лица. Д-р Гатев е изискал да бъде сменен, а доктор Николов желае снимковия материал от аутопсията и на 90% са подготвени. Надявам се, че до октомври всичко ще е готово ", сподели пред медиите юристът на фамилията на Евгения - Ивайло Найденов.

" След тази експертиза ще би трябвало да пледираме и да забележим, какво ще реши правосъдният състав ", добави Найденов.

" Ако има разлики в експертното мнение, може и да се наложи нова арбитражна експертиза. Това са единствено догатки ", сподели още юрист Найденов.

С резултатите от аутопсията на жертвата ще се откри дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е блъснала главата в долап, е довело до гибелта ѝ. Според него гибелта е настъпила инцидентно - посредством рухване на дамата и удар в долап.

Според обвинителния акт обаче дамата е душена с ръце, а по-късно главата ѝ била увита със стреч фолио.

Съдът насрочи идващото съвещание по делото през есента - 8 октомври.

Тази заран Орлин и Пламен Владимирови се изправиха пред Апелативния съд. Двамата получиха доживотни присъди на първа инстанция за убийството на Евгения Чорбанова. Орлин - като причинител, а бащата Пламен, - като помощник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР