Апелативният съд на Версай отмени решението на съда от по-ниска

...
Апелативният съд на Версай отмени решението на съда от по-ниска
Коментари Харесай

Съдът отне лицензията на Total за добив на шистов газ в южната част на Франция


Апелативният съд на Версай анулира решението на съда от по-ниска инстанция, който по-рано през годината удостовери лицензията на Total във връзка с разрешението за осъществяване на рандеман на шистов петрол и газ в южната част на Франция. Това излиза наяве от известие на френските медии.
Разрешението за рандеман от държавното управление на Франция е от 2011 година

През 2016 година то е анулирано от съда, след което са последвали тъжби в апелативния съд. Тази година на 21 декември разрешението е анулирано дефинитивно от апелативния съд на Версай.

Решението е взето вследствие на подадените заявки с тъжби от страна на екологичните организации на южните департаменти на страната, в частност от Stop au gaz de schiste.

Еколозите правят оценка решението на съда като огромна победа за всички организации, оповестили се срещу изследването и рандеман на шистов газ в страната. Преди това въз основа на възраженията от страна на екоактивистите бяха анулирани разрешенията за още 5 департамента в южната и югоизточната част на Франция.

На този стадий от Total не разясняват решението на съда, само че като цяло позицията на нефтогазовата компания е известна. Председателят на компанията Патрик Пуяне сподели през 2016 година, че компанията няма да предприеме никакви ограничения целящи заобикаляне на решението на правосъдните органи.
При подаването на настояването за лицензията за рандеман на газ на територията на Франция от Total обявиха, че на територията на страната няма да се ползва метода за хидравличен раздор на пластовете. Използването на територията на Франция на този способ е неразрешено. Според новият закон признат през декември 2017 година за нарушавания, открити на територията на страната се плануват две години затвор и санкция от 30 хиляди евро. Новите законови правила плануват също така отвод от добива на нефт и газ на територията на Франция след 2040 година и налагане на наказания. Изключение се планува единствено за компании, които в този интервал не са съумели да компенсират разноските си за изследване и рандеман.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР