Апелативният прокурор на Велико Търново Огнян Басарболиев напусна поста.Мотивите на

...
Апелативният прокурор на Велико Търново Огнян Басарболиев напусна поста.Мотивите на
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на Търново Огнян Басарболиев напусна поста

Апелативният прокурор на Велико Търново Огнян Басарболиев напусна поста.Мотивите на държавният обвинител да се отдръпна от длъжността, не бяха публично оповестени. Юристи от остарялата столица разясняват, че е получил оферта за работа от румънска компания.

Басарболиев получи отличие „ персонален почетен знак първа степен – златен “, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества. Предложението за насърчаване на Огнян Басарболиев е направено от основния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Басарболиев има над 27 години юридически стаж в системата на Прокуратурата на Република България.

„ Последователно е заемал длъжностите-младши прокурор, прокурор и заместник-районен прокурор в Районна прокуратура – Русе. Бил е прокурор и заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Русе. От 21 юни 2004 година до юли 2014 година, в два поредни мандата е административен началник и областен прокурор на Окръжна прокуратура- Русе. От 17 юли 2014 година, с решение на Висш правосъден съвет е административен ръководител- апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Велико Търново. Има сан „прокурор“ във ВКП и ВАП“.

С решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от съвещание на 19 септември Огнян Басарболиев е освободен след подаване на оставка, от заеманата служба „ административен началник – апелативен прокурор “ на Апелативна прокуратура – Велико Търново, както и от длъжността „ прокурор ”, с сан „ прокурор във ВКП и ВАП ”, считано от 1 октомври.Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет е определила Таня Недкова, която е заместител апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново, за изпълняващ функционалностите „ административен началник – апелативен прокурор ” до встъпване в служба на нов административен началник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР