Апелативният наказателен съд определи гаранция за свободата на жената до

...
Апелативният наказателен съд определи гаранция за свободата на жената до
Коментари Харесай

1 млн. лв. гаранция за свободата на жената до Васил Божков |

Апелативният углавен съд дефинира гаранция за свободата на дамата до обвинения предприемач Васил Божков - Елена Динева, на 1 милион лв.. Решението е дефинитивно.

Преди седмица Специализираният съд дефинира гаранция от 750 000 лева, които отбраната разгласи, че са непостижими за Динева, тъй като сметките й са запорирани. Апелативният спецсъд промени това определение и усили размера на паричната гаранция.

Преди съдът да се произнесе бранителят на Елена Динева - Людмил Рангеров, разгласи, че в случай че паричната гаранция остане 750 000 лева, клиентката му ще остане в ареста. Решението било нейно.

Законовият период изтича на 27 октомври и тогава самата прокуратура ще промени мярката.

“На досъдебното произвеждане тя има такива пълномощия. Просто сформира едно разпореждане, с което анулира тази мярка за неотклонение ”, съобщи юрист Рангелов и добави, че тогава се дефинира мярка “подписка ”.

Елена Динева е в ареста от края на февруари по обвинявания за присъединяване в незаконна група, ръководена от Васил Божков. На 20 февруари профилираният съд ѝ наложи гаранция от рекордните 1.5 млн. лева, с цел да бъде пусната на независимост, само че седмица по-късно апелативният съд реши, че би трябвало да ѝ бъде наложена най-тежката мярка " непрекъснато задържане под стража ".

Срещу гаранция от 1 млн. лева бе пуснат на независимост синът на Божков - Антон, който е обвинен за присъединяване в проведена незаконна група.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР