Апелативния съд във Варна измени присъдата на Жечко Кюркчиев от

...
Апелативния съд във Варна измени присъдата на Жечко Кюркчиев от
Коментари Харесай

Замениха ефективната присъда с условна на младежа, причинил катастрофа със загинал в Шумен

Апелативния съд във Варна промени присъдата на Жечко Кюркчиев от Шумен ,, в която, от ефикасна в условна. Това заяви БНР.

Магистратите му постановиха наказване отнемане от независимост за 3 години, което се отсрочва с изпитателен период от 5 години.

През юни Шуменският Окръжен съд наложи ефикасна присъда на Жечко Кюркчиев - 3 години и 4 месеца затвор при общ режим на изтърпяване на наказването. Според магистратите от Апелативният съд задачите на наказването могат да се осъществят сполучливо и посредством използване на института на условното наказание, защото то също има своето предупредително и възпиращо влияние, подбудено от опцията наказването да бъде приведено в осъществяване, в случай че подсъдимият допусне противоправно държание.

Апелативните магистрати показаха противоречие с решението на Шуменския областен съд, че подсъдимия Жечко Кюркчиев е персона със " относително висока степен на социална заплаха ".

В същото време въззивният съд удостовери решението на шуменските магистрати, че Жечко Кюркчиев не би трябвало да ръководи автомобил за 5 година и 4 месеца . Решението на Апелативния съд във Варна не е дефинитивно, то предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
 За 3 години влиза в пандиза младежът, умъртвил Светомира, шофирайки с над 100 км/ч в Шумен
За 3 години влиза в пандиза младежът, умъртвил Светомира, шофирайки с над 100 км/ч в Шумен

Бащата на починалото момиче чака наказаният да апелира наказването си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР