Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд протест срещу потвърдената

...
Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд протест срещу потвърдената
Коментари Харесай

АП-София внесе протест срещу потвърдената присъда за убийството на журналиста М. Ц.

Апелативна прокуратура-София внесе във Върховния касационен съд митинг против доказаната от втората правосъдна инстанция присъда на Софийски градски съд по отношение на К.Н., предизвикал гибелта на журналиста М. Ц. в злополука през април 2020 година в София.

На 04.03.2022 година Софийски градски съд постанови 9 година отнемане от независимост за причинителя на закононарушението, както и отнемане от правото му за ръководство на МПС за период от 10 година Съдът одобри, че действието е осъществено по несъобразителност, а не при възможен предумисъл, както пледира прокуратурата, и наложи по-лекото планувано в закона наказване.

Прокуратурата стачкува присъдата и на 06.10.2022 година в намерено съвещание на Апелативен съд-София, още веднъж пледира против възприетата от съда форма на виновност „ по несъобразителност “, изиска преквалифицирането й в „ при възможен предумисъл “, както и увеличение на размера на наложеното наказване на 15 година отнемане от независимост. На 05.12.2022 година апелативните съдии потвърдиха напълно присъдата на Софийския градски съд.

Предстои Върховният касационен съд да насрочи разглеждане на импортирания митинг в правосъдно съвещание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР