Апелативен съд - Варна ще обяви утре в 10 ч.

...
Апелативен съд - Варна ще обяви утре в 10 ч.
Коментари Харесай

Варненският апелативен съд ще се произнесе утре по делото за екстрадицията на Алексей Алчин

Апелативен съд - Варна ще разгласи на следващия ден в 10 ч. решението си по делото за екстрадицията на съветския жител Алексей А.
В траялото през днешния ден към 2 часа и половина намерено съвещание бяха разпитани двама очевидци, бяха приобщени пимени доказателства и изслушани пледоариите на страните.

Съдът одобри всички документи, приложени към жалбите и молбите на защитата; приложи писмените доказателства от двете каузи, прегледани от първоинстанционния Варненски областен съд; приобщи постъпил отговор от Варненската районна прокуратура за нейна кореспонденция, както и писмо от Държавната организация за бежанците по отношение на хода на процедурата за даване на статут на емигрант или право на леговище на желаното лице.

Съдебният състав събра доказателства и по своя самодейност като изиска превод на  резултатите от 81-то пленарно съвещание на Комитета за оперативно деяние на конвенциите в региона на съдействието по наказателноправни въпроси на Съвета на Европа и насочи молба към  Българския Хелзински комитет за отчет за положението на човешките права и съблюдаване върховенството на правото, в това число на правата на лицата в наказателното произвеждане и в местата за отнемане от независимост за 2021-2022г. 

В откритото съвещание съдът разпита двама очевидци - жители на Руската федерация, пребиваващи в България. Защитата и правосъдният състав сложиха въпроси по отношение на възгледите на Алексей А. и общественото им изложение, за филантропичното подкрепяне на Украйна и украинските бежанци от негова страна, за отношението в родината му към несъгласните с ръководството й.  

В пледоарията си представителят на Апелативната прокуратура изиска въззивната инстанция да удостовери решението за екстрадиция, постановено от Окръжния съд.

Тримата процесуални представители на съветския жител, както и самият той се опълчиха на настояването на Руската федерация за предаването му, защото не са предоставени съответни гаранции, че правата и достолепието му ще бъдат предпазени и че той няма да бъде преследван по политически аргументи. Сред изтъкнатите доводи бе и излизането на Русия от Съвета на Европа и денонсирането на Конвенцията за правата на индивида.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР