Апелативен съд-София отмени наложената от Комисията за противодействие на корупцията

...
Апелативен съд-София отмени наложената от Комисията за противодействие на корупцията
Коментари Харесай

Съдът отмени глобата от 5000 лв. на Стойчо Кацаров, наложена от КПКОНПИ

Апелативен съд-София анулира наложената от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) санкция на някогашния здравен министър доктор Стойчо Кацаров, заяви той в уеб страницата на ЦЗПЗ.

Припомняме, че защото като министър е подписал план за промени в наредбата за одобряване на медицински стандарт „ Клинична лаборатория “. „ По този метод той е взел участие в подготовка на акт в частен интерес - на Сдружение „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “ (СЦЗПЗ). Към момента на встъпването си в служба като длъжностен министър, Кацаров е ръководител на сдружението “, са споделя в решението на КПКОНПИ.

В решението на съда се споделя, че „ дейностите на Стойчо Кацаров, изразяващи се в сключване на плана на Наредбата не са били в полза на ЦЗПЗ, а в осъществяване на отговорностите му като министър. С плана на наредбата по никакъв метод не се дефинират (или е допустимо да се определят) каквито и да било суми за погашение на ЦЗПЗ, респ. полза от невеществен темперамент, с цел да се направи извод, че министърът като е подписал плана е работил в частен интерес. Министърът е взел участие в подготовката не въз основа на персонална преценка, а в осъществяване на служебни отговорности на способен орган “.

„ На 20 юли предходната година ме глобиха, за това, че като министър „ е подписал план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1/ 2014г за одобряване медицински стандарт „ Клинична лаборатория “ /обн Дъждовни води 13/ 2014/ в частен интерес на обвързваното с него Сдружение „ ЦЗПЗ “. Глобата беше в размер на 5000 лв. и спомагателна глоба в размер на 309.30 лв.. Тогава научих за глобата на КПКОНПИ от медиите. Те не бяха счели за нужно да ме осведомят за решението си преди да разпространят информацията обществено, евентуално за да не мога да защитя положителното си име пред обществото.

В няколко изявленията във връзка на глобата заявих изрично, че не се усещам отговорен и че ще оспоря глобата на КПКОНПИ пред съда, както и постъпих. Казах също и подкрепям и в този момент, че КПКОНПИ работи като бухалка на партия ГЕРБ за дискредитация на политически съперници. ГЕРБ ме уточни за собствен политически съперник за това, че:

Разкрих цялостната неплатежоспособност на водената от тях в продължение нацяло десетилетие здравна политика._

Разкрих пагубното им ръководство на рецесията с Ковид-19 и отговорността им за големия брой жертви на епидемията.

Разкрих големи злоупотреби осъществени в областта на опазването на здравето от министри и няколко огромни държавни лечебни заведения, доведени до банкрут от деятели на партия ГЕРБ.

Решението на съда, с което се открива, че наложената ми от КПКОНПИ санкция е противозаконна, тъй като няма никакъв спор на ползи, е заслужено. То обаче не може да върне времето обратно и да заличи петното оставено върху положителното ми име. За това въпреки и глобата да е анулирана, в последна сметка поръчителите са постигнали задачата си да ме дискредитират пред обществото “, споделя доктор Кацаров.

„ КПКОНПИ беше основана да следи за спор на ползи и да постанова санкции и конфискация на имущество за това. Кой обаче следи дали членовете на КПКОНПИ не са в спор на ползи и кой ще санкции комисарите? Нима не е явен спор на ползи да си назначен с болшинството на една партия и след това по сигнал на нейни фрагменти да налагаш санкция на политически съперник на същата партия без никакво законно съображение? Показателно за работата на този паразитен орган е, че нито едно от осемте лица глобени за корупция по световния закон Магнитски не са били глобени от КПКОНПИ.

Смяната на управлението на комисията се постанова, само че това няма да реши казуса с корупцията, тъй като новите ръководители също ще са според от тези, които са ги избрали. Рано или късно и те ще се трансфорат в бухалка на избрани политически ползи и което е даже по-лошо, на стопански такива. Никой политически орган не може да изземе и прави това, което по формулировка принадлежи на самостоятелната правосъдна власт. Трябва ни работеща правосъдна система, а не паразитни органи, имитиращи битка с корупцията “, споделя още той.

Решението на съда може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР