Апелативен съд Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на

...
Апелативен съд Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на
Коментари Харесай

Съдът спря апорта на акциите от Пловдивския панаир от община Варна към Пълдин Туринвест

Апелативен съд Пловдив удостовери прекъсването на вписването на апорта на акциите на Пловдивския панаир от община Варна към частното сдружение " Пълдин туринвест " . Това заяви Министерството на стопанската система и промишлеността във вторник.

Новината идва, откакто на 4 август. Община Варна има 29% от капитала на Панаира. Кметът на Варна Иван Портних и " Пълдин Туринвест " сдружение бяха сключили договорка за прекачване на акциите към частното сдружение.

То е взаимна благосъстоятелност на община Пловдив и предприемача, някогашен локален водач на Българска социалистическа партия и почетен консул на Русия Георги Гергов .

Община Варна получи акциите от държавното управление на Бойко Борисов през 2016 година Тогава 20 на 100 от акциите на страната в Панаира бяха дадени на община Пловдив, а останалите 29 на 100 – на община Варна.

Ako " Пълдин туринвест " - сдружение, следено от Гергов, придобие акциите на община Варна, ще стане стане на процедура мажоритарен притежател на панаира. Публичното присъединяване в в миналото напълно държавния панаир ще остане към 20% в лицето на община Пловдив. С подобен дял страната не може да въздейства на решенията, които мажоритарният акционер може да взима еднолично.

Потвърждението на съда от вторник значи, че акциите няма да могат да бъдат трансферирани до края на производството в Софийския градски съд.

" Съдът удостовери определението на Окръжен съд – Пловдив, който спря охранителното регистърно произвеждане за регистриране на увеличението на капитала на " Пълдин туринвест " АД посредством непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до привършване с влезнало в действие правосъдно решение на производството ", написа в прессъобщението на министерството.

Министерството на стопанската система заведе дело с два желае - за прекъсване на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на община Варна към " Пълдин туринвест ", както и за допускане на поръчителство на предявен иск посредством запор на акциите.

След като встъпи в служба по-рано тази година, министърът на стопанската система Богдан Богданов разпореди да бъде изработен цялостен разбор на всички вероятни правни дейности от страна на Министерството на стопанската система за отбрана на държавния интерес по проблема.

На 4 април Окръжния съд в Пловдив отсъди, че вписването на акциите от панаира, които са благосъстоятелност на община Варна, в капитала на " Пълдин Туринвест " е законосъобразно. Кметът на Пловдив Здравко Димитров можеше да апелира решението, само че до приключването на периода за това не го направи.

Впоследствие от обединението " Продължаваме промяната-Демократична България " споделиха, че ще сезират прокуратурата по отношение на проблема, и желаеха оставката на Димитров. На 28 април прокуратурата, че ще ревизира случая.

Процесът, в който Георги Гергов получава надзор над Панаира,
 Всички обичат Гергов. Как се случи завладяването на Пловдивския панаир  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР