Апелативен съд Пловдив потвърди определението на Окръжен съд Стара Загора

...
Апелативен съд Пловдив потвърди определението на Окръжен съд Стара Загора
Коментари Харесай

2 бона гаранция за шефка на РУО за „закуски“

Апелативен съд Пловдив удостовери определението на Окръжен съд Стара Загора за 2 бона парична гаранция за началникчака на Регионалното ръководство на образованието в града на липите – Татяна Димитрова /62/.

АК удостовери и определение на Окръжен съд Стара Загора, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Георги Паликарев.

Той е упрекнат, че дружно с Татяна Димитрова, е направил две закононарушения, а точно – принуждавали са шефове на учебни заведения да подписват договори  с посочена компания за безвъзмездни закуски по стратегия на МОН, обяди и строително-монтажнни работи.

Престъпленията са осъществявани в интервала от 2017 година до 2023 година съгласно държавното обвиняване.

Деянията са наказуеми с “лишаване от независимост “ до шест години.

Апелативните съдии одобриха, че от събраните досега доказателства – разпореждане за привличане на обвинени лица, протоколи за разпит на обвинените, протокол за разпит на очевидци, може да се направи извода, че е налице обосновано съмнение в огромна степен за съпричастност на Паликарев към обвиняванията, които са му повдигнати.

Той няма непрекъснат адрес, не има недвижимо имущество, живее в квартири на разнообразни адреси в Стара Загора, които непрекъснато сменя.

Не работи и употребява леки коли на непознати лица.

Налице са данни, че е хазартна персона с експлозивен темперамент и е податлив към пререкания и разпра с лица, с които не е в положителни връзки.

За това съдът одобри, че има действителна  опасност да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР