Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд,

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд,
Коментари Харесай

Извънредни новини за Любомир, застрелял крупната арендаторка Красимира

Апелативен съд – Пловдив удостовери определение на Пловдивския областен съд, с което е отхвърлена жалбата и оставена в действие най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Любомир Петров, упрекнат в убийството на дамата, с която живеел на фамилни начала.

Припомняме, че изначало на 20-годишния мъж беше повдигнато обвиняване за ликвидиране по несъобразителност, осъществено на 11.09.2020 година в село Бегово. Той прострелял смъртоносно с пушка Красимира Куковска, майка на двете му невръстни деца.

След правенето на експертизите по делото обвиняването против Л. П. е променено в съзнателно ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение, за което се планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.



Апелативните магистрати решиха, че от събраните досега материални, писмени и гласни доказателства, остава непроменено обоснованото съмнение, че Л. П. е съпричастен към осъществяване на закононарушението, в което е упрекнат.

По делото има разпитан очевидец, който твърди, че се опасява за своята сигурност, в случай че обвиненият излезе на независимост. За това съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има заплаха Л. П. да извърши закононарушение. За това го остави в ареста.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и двамата бранители.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР