Апелативен съд остави Данчо Денчев на свобода, родителите на убитото

...
Апелативен съд остави Данчо Денчев на свобода, родителите на убитото
Коментари Харесай

Първи коментар на шофьора, блъснал дете край Анево

Апелативен съд остави Данчо Денчев на независимост, родителите на убитото дете обявиха, че готвят нов митинг

"Съжалявам за случилото се. Много скърбя. Не съм употребявал опиати. Пия медикаменти и евентуално те са се отразили на тестът. " Това съобщи Данчо Денчев, който аргументи съдбовната злополука в село Анево, при която почина 2 годишно момиченце, а баба му е в болница с тежки контузии, съобщи

Днес преди делото близки и другари на почерненото семейство се събраха на митинг пред Съдебната палата, с цел да упорстват виновникът да бъде арестуван под стража.

Припомняме, че на 15 април беше взета мярка за неотклонение „ подписка “ по отношение на Данчо Денчев. Той беше притеглен като обвинен за това, че на 13 април в Анево, при ръководство на автомобила си, нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на 2-годишно момиче и телесни повреди на 53-годишната баба на детето. Тестът за опиати на Данчо Денчев след случая реагира позитивно на марихуана.

Преди три дни Окръжна прокуратура – Пловдив внесе митинг в Апелативен съд–Пловдив против определението на съда за взимане на мярката за неотклонение „ подписка “ по отношение на 72-годишния лидер. По-късно през днешния ден тя ще бъде прегледана в пловдивския Апелативен съд.

Прокурорът по делото съобщи, че поддържа митинга.

Адвокатът на Денчев - Владко Мерджанов обаче се опълчи и изиска Денчев да остане на независимост с по-лека мярка.

"Протестът на Окръжна прокуратура е безпочвен. Денчев едно само нарушаване по пътищата и единствено 1 акт от 20лв,който е обезщетен преди 20 години. Всеки от нас има повече нарушавания. Може да се допусна, че е осъществено закононарушение, въпреки и по несъобразителност. Няма доказателства, че той може да се укрие. На възраст е и има персонална карта с непрекъснат адрес. Днес той се явява самичък и непринудено, в случай че е желал да се укрие до момента можеше да го направи. Управлявал е автомобила с 30км в час, не е избягал, а е останал на местопроизшествието, не е укрил и автомобила. Той има 3 болести - хронична есхемична болест на сърцето, хипертония и други. Той даже цигара не е палил и не можем да си разбираем по какъв начин теста е посочил позитивна проба за марихуана. На него са му предписани медикаменти и той не може да знае какви са съставките, само че ги употребява. Но не е пушил марихуана. Има и различен адрес в Чехия при своето семейство, на които е отивал на посетители. Но това въпреки всичко е страна от Европейски Съюз. Той е подписал и декларация, че няма да напуща страната, а и му е отнета книжката, а транспортното средство е конфискувано. Деформациите по автомобила са минимални, което приказва за ниска скорост. Помогнал е на дамата. На детето не е съумял, тъй като полицейски чиновник му е споделил - вие не се приближавайте и той въпреки да е желал, не е имал опция да помогне ", съобщи адв. Мерджанов в защитната си теза.

"Аз съм безусловно сигурен, че не съм употребявал марихуана. Обяснявам си го само с използването на медикаментите. Пия "Престанс " за сърцето. Пия "Беталог " и "Валфарин " за разреждане на кръвта, настрана "Прегавалин " за кръвообращението и още едно за холестерол, само че не помня името. В Чехия обитавам като пенсионер. Там са децата ми и пребивавам с тях. В България имам апартамент в Казанлък. Съжалявам за случая и за жалост не мога да върна времето обратно ", сподели Денчев.

След преценка на доказателствата и мненията по делото, съдът реши, че удостоверява мярката избрана от Окръжен съд - подписка. Има документи по делото, където е написано, че се желае кръвно проучване за съществуване на марихуана, а резултати още няма, тъй като е нужно софтуерно време. Кръвното проучване може да даде напълно друг резултат от мил чека.

Според магистратите е на разположение закононарушение по несъобразителност и няма съображение да се реши, че може да извърши друго закононарушение. Чисто правосъдно минало и никакви престъпни действия. Няма и заплаха да се укрие, както пледира прокурорът. Денчев не крие обстоятелството, че живее и тук и зад граница, не крие и адресите и телефонните си номера.

Решението не предстои на обжалване и митинг.

Родителите споделиха, че не одобряват решението на съда и още веднъж ще провеждат протести
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР