Апелативен съд - Бургас потвърди допусната екстрадиция на украинския гражданин

...
Апелативен съд - Бургас потвърди допусната екстрадиция на украинския гражданин
Коментари Харесай

Екстрадират задържания у нас украинец, поръчал заливане с киселина

Апелативен съд - Бургас удостовери позволена екстрадиция на украинския жител Олексий Левин, търсен посредством Интерпол по обвиняване, че е залял с киселина К. В. Хандзюк - основен секретар на Изпълнителния комитет в общината на украинския град Херсон, Украйна. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен съд - Бургас.

``
реклама

Мъжът беше арестуван в гр. Бургас на 27 януари т.г. при профилирана полицейска интервенция. На 21 февруари Бургаският областен съд е позволил екстрадиция на желаното лице. Олексий Левин апелира решението пред Апелативен съд – Бургас.

Наказателното произвеждане в Република Украйна се води за съучастничество в съзнателно причиняване, за заплашване, на тежка телесна щета, представляваща заплаха за живота, все още на причиняването й, което действие е осъществено по метод, изключително непосилен за потърпевшата (изгаряне с киселина), при изискванията на прелиминарен сговор сред няколко лица и е довело след това до причиняване гибелта на дамата. Самото посягане е било осъществено на 31 юли 2018 година, а гибелта е настъпила на 4 ноември 2018 година.

След запознаване с жалбата и събраните по делото доказателства, след чуване на страните и преценка на закона Апелативен съд – Бургас е намерил жалбата неоснователна.

Въззивният състав е споделил обоснования извод на първата инстанция, че липсват учредения за недопускане или отвод от екстрадиция.

Налице е двойна наказуемост, тъй като действието, за което се търси Олексий Левин е закононарушение съгласно законите на двете страни. Исканото лице е наказателно отговорно съгласно българското право, не е български жител или лице, на което е предоставено леговище в Р България, не се употребява с имунитет, показват апелативните съдии.

Престъплението, за което се преследва Левин не е политическо или военно, няма да бъде съден от ексклузивен съд в молещата страна, екстрадицията няма за цел наказване на лицето на учредения като раса, вяра, поданство, етническа принадлежност, пол, гражданско положение и политически убеждения, както и няма учредения да се реши, че има риск ситуацията му да бъде усложнено заради съществуването на някои от тези учредения.

В материалите по преписката обосновано е посочено, че няма учредения да се одобри, че Олексий Левин ще бъде подложен в Украйна на принуждение, мъчение, или на грубо и нечовешко или унизително отношение, или, че не са обезпечени правата му. В документите за желаната екстрадиция категорично са предоставени гаранции, че Левин няма да бъде подложен на изтезания, в случай че бъде арестуван и предаден в сходство с използваните интернационалните правила на взаимно доверие и признание. Предоставени са и гаранции за обезпечаване право на обективен развой, адвокатска отбрана и съблюдаване условията на Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи. Деянието, за което е търсен и е поискана екстрадиция, не е амнистирано и погасено по отминалост от законодателствата на двете страни.

Решението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР