Апелативен съд – Варна потвърди ареста на задържан за блудство

...
Апелативен съд – Варна потвърди ареста на задържан за блудство
Коментари Харесай

Съдът във Варна отказа да пусне мъж, блудствал с 3 деца

Апелативен съд – Варна удостовери ареста на арестуван за блудничество с 3 малолетни деца. Производството пред актуалната инстанция стартира след постъпила тъжба на отбраната против определение на Окръжния съд във Варна от предходната седмица, с което на Христо А. бе отказана по-лека мярка за неотклонение. 47-годишният мъж е бил притеглен като обвинен за това, че в три следващи дни през ноември предходната година във Варна е направил блудствени дейности с три девойки на възраст сред 12 и 13 години. Наказателният кодекс третира това като тежко съзнателно закононарушение, което санкционира с отнемане от независимост сред 5 и 20 години. Това заяви Апелативен съд за Varna24.bg.

Адвокатът на арестувания смята, че карцерът му в продължение на повече от 5 месеца е прекомерно дълъг и голословен. Под подозрение още веднъж бяха сложени свидетелските показания на пострадалите и съществуването на оръжие. Защитата изиска съдът да вземе " домакински арест “ поради влошеното здраве на мъжа, което изисква слагане на диагноза и характерно лекуване.

В контраст на молбата на отбраната, представителят на Апелативната прокуратура изиска атакуваното определение да бъде доказано. Безспорно обосновано е догатката, че не някой различен, а точно той е направил действията. От доказателствената цялост се извлича действителната заплаха от осъществяване на закононарушение при по-лека мярка – откакто е протегнал ръка на 3 малолетни деца, може да го направи още веднъж. Прокурорът счита, че в този случай е нужно ползата на обществото да надделее над този на обвинения.

Въззивният състав взе поради, че най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Христо А. е била избрана на 24 ноември предходната година. Все още във връзка с него се поддържат обвинявания за три действия. Първата инстанция е дала позитивно мнение за съпричастността на обвиненото лице и актуалният съд го споделя изцяло. Еднопосочните данни се извличат от показанията на трите деца и други очевидци, от оглед в жилището на обвинения и от наличието на мобилния му телефон, което е било обект на съдебно-техническа експертиза. 

Всичко това обосновава заплахата при по-лека мярка да бъде осъществено закононарушение. Продължителността на обществената изолираност не е снижила риска. Няма съображение този период да се счита за неблагоразумен. Съдебният състав съобрази и високата персонална заплаха на изправения пред съда. Отчетена бе и съдебно-медицинската експертиза, която не открива настоящо влошено здраве на обвинения – т.е. положението му разрешава престой в ареста.

Определението, с което Апелативен съд – Варна удостовери законосъобразността на задържането под стража на обвинявания в блудничество Христо А., не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР