Апелативен съд – Варна отхвърли жалбата на обвинен в умишлено

...
Апелативен съд – Варна отхвърли жалбата на обвинен в умишлено
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъж, убил свой познат след пиянска свада във Варна

Апелативен съд – Варна отхвърли жалбата на упрекнат в съзнателно ликвидиране против определение на Варненския областен съд, с което той е бил арестуван под стража.

На 14 януари вечерта Драгомир и негов прочут били в апартамент в центъра на Варна. Употребили огромно количество алкохол. При сдърпване 53-годишният обвинен нанесъл две прободни рани в тялото на 54-годишния си прочут. Вследствие на уврежданията, потърпевшият умрял.

Страните в процеса не спорят за авторството на действието. Защитата обаче смята, че няма доказателства за опасности от укриване или осъществяване на закононарушение. Представителят на прокуратурата напомни, че тежката наказуемост при осъществено тежко съзнателно закононарушение, допуска съществуване на двете рискове. Това съмнение се удостоверява и от съответни данни по делото.

Съставът на Апелативния съд регистрира, че Драгомир е притеглен като обвинен за тежко съзнателно закононарушение, което се санкционира с от 10 до 20 години отнемане от независимост.

Събраните доказателства обосновават догатката за съпричастността му: неговите пояснения, показанията на свидетел, писмени и материални доказателства. Въззивната инстанция споделя извода на проверявания съд за заплаха от осъществяване на закононарушение и от укриване. Задържаният не живее на непрекъснатия си адрес, а на мястото, където е осъществено инкриминираното действия. Осъществява чести пътувания отвън страната. Разследваното действие с висока социална заплаха, която се взима поради при в началото взимане на мярка за неотклонение. Не е оборена и законовата хипотеза

Определението, с което бе доказано задържането под стража на обвинения в съзнателно ликвидиране, не предстои на обжалване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР