Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Мариян Паскалев, срещу

...
Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Мариян Паскалев, срещу
Коментари Харесай

Оставиха Паскалев, пребил до смърт братовчед си, зад решетките

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Мариян Паскалев, против който е повдигнато обвиняване за ликвидиране. Въззивното дело е формирано по негово искане за изменение на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “ в „ домакински арест “. Това искане беше счетено за безпричинно.

          На обвинения е повдигнато обвиняване за това, че на 29.12.2022 година в град Куклен, област Пловдив съзнателно е умъртвил Ламбри Лятев, като му е нанесъл тежък побой. За обвиняване по член 115 от Наказателния кодекс се планува отнемане от независимост от 10 до двадесет години.

          Апелативният съд удостовери извода на окръжния съд за обосновано съмнение за присъединяване на Паскалев в действието, за което му е повдигнато обвиняване. Потвърди и мнението му, че заплахата от укриване и осъществяване на закононарушение се презюмира, а данните по делото не оборват законовото съмнение. В тази връзка откри, че е неуместно Паскалев да търпи мярка за неотклонение „ домакински арест “ в дома си в Куклен, който се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на потърпевшия.

          Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР