Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд –

...
Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд –
Коментари Харесай

3 бона гаранция за убил пешеходец на заден

Апелативен съд – Пловдив промени взетата от Окръжен съд – Пловдив по отношение на водача И. П., мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ от 3 000 лв..

Срещу И. П. е повдигнато обвиняване за това, че на 28.01.2023г., на ул. „ Шумен “ в Пловдив, при ръководство на товарен автомобил „ Рено Мастер “, е блъснал и умъртвил пешеходеца К. А., до момента в който микробусът се движел на заден ход,  като по-късно е избягал от местопроизшествието. „ Вечерта на същия ден се предал в полицията в град Гоце Делчев.

След запознаване с доказателствата по делото и чуване на доводите на страните, апелативните съдии одобриха, че има задоволително данни, за съпричастност на И. П.  към действието, в което е упрекнат. Що се отнася до втората причина за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, съдът смята, че бягството на обвинения от местопроизшествието не значи, че има действителна заплаха от укриване, тъй като е част от квалификацията на действието от справедлива страна, за което е упрекнат.

Съдът одобри, че има положителни характеристични данни за обвинения, фамилен с две деца, трудово зает, с чисто правосъдно минало, непрекъснат адрес в с. Огняново. За това реши, че по отношение на него подобаващата мярка за неотклонение е „ парична гаранция “ в размер на 3 000 лв..

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР