Апелът идва след фрапиращия случай с 18-годишното момиче от Стара

...
Апелът идва след фрапиращия случай с 18-годишното момиче от Стара
Коментари Харесай

Охранители с криминално минало - вън от нощните заведения в Стара Загора иска кмета

Апелът идва след фрапиращия случай с 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе нарязано с макетно ножче от приятеля си Георги Николаев. Николаев е бил охранител в нощен клуб, а през вчерашния ден стана ясно, че е наказан на пробация за сходно закононарушение. Днес съдът го остави в ареста, само че претекстовете за това не станаха ясни, защото публицистите невиждано не бяха позволени до залата. 

 

Срещата сред представителите на нощните заведения в Стара Загора и Тодоров стана по самодейност на градоначалника. 

 

“Разговаряхме през вчерашния ден със ст. комисар Христов, който ни уведоми, че има процедура, открита със съответните документи, че лица, които са престъпно проявени, под една или друга нерегламентирана форма, участват в клубовете, носейки облекло на защита “, разгласи кметът Живко Тодоров. 

 

По този метод се заобикаля закона, който изисква охранителите да са с чисто правосъдно минало. 

 

“Нашето искане е да бъдат отстранени всички такива лица, в случай че още има, както и да заложите на регламентирано охраняване на вашите заведения, с цел да не бъдат създавани предпоставки за произшествия. В противоположен случай, при приемане на сигнал от ОД Министерство на вътрешните работи ще бъдем принудени да отнемем разрешението за удължено работно време, което издава Общината “, безапелационен бе кметът Живко Тодоров.

 

“Не може да е неразрешена използването на божествен газ, а вие да имате чиновници, които да го раздават в нощните заведения. Не може да има разпоредени правила от Закона за частната охранителна активност, които вие да заобикаляте целеустремено. Уверявам ви, че нашите инспекции не са тенденциозни и не са репресивни – те ще продължат до осъществяването на рамките на закона. Изисквайте изрично такива чиновници, с нечисто правосъдно минало, да не ви охраняват. Ако това продължи – ще упорствам за лишаване на лицензи на охранителни компании “, съобщи ст. комисар Христов, шеф на ОДМВР - Стара Загора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР