Апаши успяха да нарежат и предадат в пункт за вторични

...
Апаши успяха да нарежат и предадат в пункт за вторични
Коментари Харесай

Заловиха апаши, разфасовали 1 300-килограмова цистерна

Апаши съумяха да нарежат и предадат в пункт за вторични първични материали 1300-килограмова стоманена цистерна.

Съоръжението било оставено дълготрайно време било без контрол в покрайнините на Момчилград. Апашите работили интензивно няколко дни и съумели да разфасоват цистерната с оксижен и да пренесат частите до пункт за вторични първични материали. Броени дни по-късно събственикът открил неналичието и подал сигнал за кражба в полицията. Полицаите разкрили частите от цистерната в пункта и оттова стигнали до крадците. Те са двама локални на 48 и на 53 години. Обявени са за локално търсене. Разследването по случая продължава.

Разкриването на кражбата на цистерната беше част от профилираната полицейска интервенция против престъпността в област Кърджали, в която се включиха 80 служители на реда и жандармеристи. Те направиха всеобщи инспекции на 5 контролно-пропускателни пункта.

Служители на Икономическа полиция са открили в Черноочене товарен автомобил, които превозвал дърва. При инспекция на документите се оказало, че превозените кубически метри надвишават количеството в издаденото позволение за рандеман. Случая се обработва взаимно със чиновници на Държавното горско стопанство.

В хода на интервенцията до сегашния миг е открит лидер, карал след приложимост на алкохол, чийто тест с техническо средство отчел 1,25 промила. На 55-годишния мъж е публикуван ваучър за здравно проучване и е взета кръвна проба за разбор. От началото на годината на територията на ОДМВР-Кърджали са формирани общо 35 бързи и досъдебни производства за ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

38 са случаите на неправоспособни водачи, открити за същия интервал, като в хода на профилирана интервенция е засечен 55-годишен, който е управлявал автомобил в период на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството за правоуправление. На територията на РУ-Кърджали са тествани 206 моторни транспортни средства, 247 лица и 5 търговски обекта. 5 са формираните актове по ЗДвП и 38 фиша. Установен е лек автомобил със служебно прекъсната регистрация поради липса на годна застраховка „ Гражданска отговорност “, като досега тези случаи от началото на годината в региона са 65. Проверките не престават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР