Апартаментгейт всъщност е Борисовгейт, защото няма как такива неща да

...
Апартаментгейт всъщност е Борисовгейт, защото няма как такива неща да
Коментари Харесай

Елена Йончева: Голяма част от сигналите срещу видни политически личности не се разследват

" Апартаментгейт " в действителност е " Борисовгейт ", тъй като няма по какъв начин такива неща да са се случвали без знанието на премиера. " Това съобщи пред БНР Елена Йончева - депутатът от Българска социалистическа партия и представител на партията, лидер на евролистата. Днес антикорупционната комисия в Народното събрание ще преглежда настояването на социалистите за премахване на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев поради несъотвествия в имуществените му заявления. Представители на Българска социалистическа партия обаче няма да участват в комисията.

„ Ние нашите писмени претекстове сме ги дали. Нещо повече – изразили сме ги в комисията и в пленарната зала, когато се гласуваше този антикорупционен закон. Проблемът е, че няма никаква чуваемост какво споделя най-голямата опозиционна партия. Поради тази причина излязохме от Народното събрание. Ясно е, че този закон не работи и ние го казахме още тогава, че методът по който е изработен, води единствено до кавги и никаква битка с корупцията. Последните кавги, наречени „ Апартаментгейт “, единствено потвърждават това “, сподели Йончева.

„ Комисията за битка с корупцията можеше след 3-минутна инспекция да изкара „ Апартаментгейт “, само че не го направи “, добави Йончева и сподели, че не се усеща честен победител след оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

„ Още при започване на 2018-а внесохме в прокуратурата всички документи по така наречен „ Кумгейт “. Прокуратурата към момента не е дала отговор, уповавам се, че проверяват. Политиката с оставките на процедура е политика на бушоните. Борисов споделя „ Лошо ни удариха “, само че в действителност споделя „ Момчета, разкриха ни “ и се пробва да скрие тези момчета от телевизионните екрани. Махат се бушоните, с цел да остане основният човек. Борисов не отстранява тези хора. Той им споделя да се покрият краткотрайно и да си правят работата. Тяхната идна работа са изборите и ние знаем по какъв начин господин Цветанов и регионалните шефове вършат изборите “, сподели Йончева.

По отношение на инспекциите за пране на пари против нея, депутатът от Българска социалистическа партия се съпостави с някогашния основен антикорупционен прокурор на Румъния Лаура Кьовеши, която сега е претендент за основен прокурор на Европейски Съюз.

„ Госпожа Лаура Кьовеши има поредност от обвинявания в Румъния, само че това не пречи Европейска комисия на този стадий да ѝ гласоподава най-вече доверие. Срещу мен ГЕРБ извадиха дребната бухалка през март месец 2017 година, когато споделих, че се краде от санирането. Тогава Борисов извади голяма неистина против мен, за която преди 2 дни го осъдих на втора инстанция. Още една дребна бухалка беше извадена, когато разкрихме за корупцията по границата. Тогава вицепремиерът внесе сигнал в прокуратурата против мен. Когато поехме тематиката за пътищата извадиха още една. Накрая извадиха огромната бухалка с това обвиняване. Много ясно ще стане явен сюжета по какъв начин е проведена тази огромна бухалка “, сподели Йончева и продължи за корупцията у нас:

„ Неслучайно в отчета на Европейска комисия се споделя, че 2/3 от сигналите за видни политически персони не се проверяват. Става въпрос за върхушката на това ръководство. " Апартаментгейт " е на върха на голяма камара. Това е " Борисовгейт " – върхът на тази камара не е допустимо да съществува без знанието на премиера на България. Нека ви изтъквам отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за България отпреди 2 години – „ чиновници от всички клонове на държавното управление на Борисов са забъркани в корупционни практики безнаказано “, съобщи Йончева и добави, че по данни на ОЛАФ, Евростат и Европейска комисия у нас 11 милиарда лв. всяка година изтичат поради корупция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР