Апартаментът на последния етаж на сградата Royal Hill на бул.

...
Апартаментът на последния етаж на сградата Royal Hill на бул.
Коментари Харесай

Лукс и охолство: В мезонет с площ близо декар живее арестуваният кмет Ралев

Апартаментът на последния етаж на постройката Royal Hill на бул. "Шести септември " 35-А, който съгласно съседи е населяван от задържания кмет на "Северен " Ральо Ралев, е благосъстоятелност на компания "Балканика " ЕООД, откри инспекция в Имотния указател, за която осведоми trafficnews.bg. Изненадващо жилището се оказа мезонет с впечатляващата повърхност от 540 квадрата плюс още толкоз огромна тераса. В тази повърхност влиза голямата тераса ситуирана както на покрива на мезонета, по този начин и на покривното пространство на прилежащата секция на кооперацията.

Вчера пловдивската медия сподели фотоси направени от дрон на въпросното жилище, пред което бледнеят даже жилищата от скандалната постройка "Летера " в София.



Първоначално планът е бил за 7 етажна постройка, като видно и от актуалната структура прилежащата секция е 7 етажна. На по-късен стадий обаче вложителят компания "Балканика " е допълнила плана и постройката е увеличена с още един етаж, който е трансформирал жилището от 250 квадрата в мезонет с двойна площ, като терасата на седмия етаж е остъклена и действа като зимна градина на първокласното жилище. Достъпът до последните два етажа е следен, като до там асансьорът се качва единствено със специфичен чип.

Според съседи живеещи в кооперацията, жилището е довършено дефинитивно при започване на тази година и те виждали Ралев там от няколко месеца.

Резонен е въпросът за какво притежателят една компания ще даде сходен първокласен парцел на човек, с който не е в роднински или други връзки. Едва ли тъй като е впечатлен от поста му на областен кмет. Подобни великодушни дарове имат разумно пояснение и то се намира в някой от членовете на Наказателния кодекс в раздела за корупционни закононарушения.

Според комерсиалния указател компания "Балканика " ЕООД е благосъстоятелност на Минчо Бояджиев. Предметът на активност е строителство, а притежателят държи най- огромния склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово ". Фирмата взе участие постоянно в търгове за закупуване на общински парцели. В обществения указател на разпоредителните покупко-продажби в община Пловдив през последните години компанията е закупила 5 общински парцела. В строителния отрасъл обаче не е загадка, че Ралев е мълчалив съучастник в сдружението с 50% дялове. Той постоянно бил виждан в офиса на компанията. Според осведомени самият притежател има здравословни проблеми и Участници в няколко търга за общински парцели, са получили "послания ", че кметът има интерес към въпросните покупко-продажби и предизвестия да не му пресичат пътя.

По сходна скица е добит имота на бул. "България ", където сега се строи 9-етажна постройка.



Шефът на Камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов също приказва за "нездравословния интерес " на Ралев към строителството в изявление за локална медия. Забавени разрешителни, напън за работа с избрани компании са единствено част от прегрешенията, упоменати от Иванов.

Днес, на брифинг в Специализираната прокуратура в София бяха изнесени скандални детайлности за обвиняването, по което е арестуван Ралев. Строителен бизнесмен в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лв., с цел да му бъде издадено строително позволение от регион Северен в Пловдив. Строителят подал сигнал до премиера, че са му поискани пари, с цел да бъдат утвърдени строителни бумаги в регион Северен. Борисов изпратил жалбата до КПКОНПИ. Било е формирано досъдебно произвеждане, почнали да се събират доказателства за изказванията на строителния бизнесмен. Използвани са специфични разследващи средства в сходство със закона, осъществени са и действия по следствието от КНКОНПИ. В резултат на събраните доказателства в четвъртък са арестувани кметът на регион Северен Ральо Ралев и медиатора при приемането на паричната сума. Посредникът, който е арестуван с белязаните пари е Иван Делевски, карловски предприемач, притежател на кабелна телевизия.

Делевски и Ралев са близки другари от години, а съгласно осведомени, въпросното изнудване надалеч не е първата договорка, при която карловецът е посредничил. Тяхното съдействие датира от времето, в което Ралев още е чиновник на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а самият Делевски е общински консултант в Карлово.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на Ралев и медиаторът Делевски. По време на мярката ще стане ясно Ралев имал ли е директен контакт с въпросния бизнесмен и каква е неговата роля в схемата. Факт е обаче, че с политическата му кариера е завършено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР